• antonio-meneses

  Concertele de la miezul nopții

  Vineri 20.09 22:30 Ateneul Român

  Dirijor : Sir. NEVILLE MARRINER
  Solist : ANTONIO MENESES – violoncel

  Program :
  Sir E. Elgar – Introducere şi Allegro pentru orchestră de coarde op. 47
  Sir E. Elgar
  – Concertul pentru violoncel şi orchestră în mi minor op. 85
  Sir E. Elgar
  – Enigma Variation op. 36

  Concert prezentat de enel_romania

  Stoc Epuizat
 • Neville Marriner

  Neville Marriner

  Începuturile carierei lui Sir Neville se datorează încurajărilor primite din partea familiei, urmate de studiile la vioară la Royal College of Music în Londra şi implicării sale ulterioare ca profesor la aceeaşi instituţie. Și-a dezvoltat cariera de dirijor sub îndrumarea lui Pierre Monteux, „maestrul” francez, alături de care au studiat mulți dirijori ai generației contemporane…. Citeşte mai mult »

  Dirijor
 • Antonio Meneses

  Antonio Meneses

  Născut la Recife într-o familie de muzicieni, Antonio Meneses şi-a început studiile la vîrsta de 10 ani. La 16 ani, l-a cunoscut pe Antonio Janigro care l-a îndrumat să se înscrie la cursurile sale de la Düsseldorf şi apoi la Stuttgart. În 1977, Antonio Meneses a cîştigat premiul I la Competiţia ARD din München iar… Citeşte mai mult »

  Violoncel
 • saint-martin-in-the-fields

  Saint Martin in the Fields

  Academia Saint Martin in the Fields a fost înfiinţată în 1958, ca un ansamblu de cameră mic şi fără dirijor. Condusă de Neville Marriner şi atrăgând câţiva dintre cei mai buni instrumentişti din Londra, orchestra s-a concentrat la început pe repertoriul din perioada barocă, dezvoltând un stil de interpretare care a marcat revitalizarea barocului din… Citeşte mai mult »

 • Credit foto: Sabina Ulubeanu

  Ateneul Român

  A fost construit în inima Bucureștiului în urmă cu 120 de ani și este un edificiu-simbol al culturii române. Bolta sălii este ornată cu elemente antropomorfe, zoo şi fito, în relief policromat aurit, având ca sursă de inspiraţie basmele populare româneşti. Fresca amplă, cu o dimensiune de 75 de metri, de pe peretele circular al… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole
 • concertele-de-la-miezul-noptii

  Concertele de la miezul nopții

  Christian Zacharias și Orchestra de Cameră din Lausanne revin, în miez de noapte, pentru două concerte de orientare mozartiană. La rândul lor, fideli ai Festivalului, Sir Neville Marriner și orchestra San Martin in the Fields, aduc un suflu britanic și romantic. Barocul instrumental este reînviat prin muzică și instrumente de epocă, de Ansamblul „Europa galante”…. Citeşte mai mult »

  serie