• academystmartins

  Concertele de la miezul nopții

  Sâmbătă 21.09 22:30 Ateneul Român

  Dirijor : Sir NEVILLE MARRINER
  Solist : BORIS BROVTSYN – vioară

  Program :
  F. Mendelssohn-Bartholdy – Uvertura „Ruy Blas”
  F. Mendelssohn-Bartholdy – Concertul pentru vioară şi orchestră în mi minor op. 64
  F. Mendelssohn-Bartholdy – Visul unei nopţi de vară (integral)
  Soliste : IRINA IORDĂCHESCU – soprană
  MARIA JINGA – mezzo-soprană
  Cu participarea CORULUI FILARMONICII „G. ENESCU”
  Dirijorul corului : ION IOSIF PRUNNER

  Concert prezentat de enel_romania

  Stoc Epuizat
 • saint-martin-in-the-fields

  Saint Martin in the Fields

  Academia Saint Martin in the Fields a fost înfiinţată în 1958, ca un ansamblu de cameră mic şi fără dirijor. Condusă de Neville Marriner şi atrăgând câţiva dintre cei mai buni instrumentişti din Londra, orchestra s-a concentrat la început pe repertoriul din perioada barocă, dezvoltând un stil de interpretare care a marcat revitalizarea barocului din… Citeşte mai mult »

 • Neville Marriner

  Neville Marriner

  Începuturile carierei lui Sir Neville se datorează încurajărilor primite din partea familiei, urmate de studiile la vioară la Royal College of Music în Londra şi implicării sale ulterioare ca profesor la aceeaşi instituţie. Și-a dezvoltat cariera de dirijor sub îndrumarea lui Pierre Monteux, „maestrul” francez, alături de care au studiat mulți dirijori ai generației contemporane…. Citeşte mai mult »

  Dirijor
 • Boris Brovtsyn

  Boris Brovtsyn

  Născut în 1977 la Moscova, Boris Brovtsyn a absolvit Școala Centrală de Muzică din capitala rusă în 1994, după care a fost admis la Conservatorul Ceaikovski (absolvit în 1999), unde a studiat cu Maya Glezarova. Laureat al mai multor concursuri internaționale încă din timpul studiilor, Brovtsyn a câștigat premii în cadrul competițiilor Georg Kulenkampf (1994,… Citeşte mai mult »

  Violonist
 • Irina Iordachescu

  Irina Iordăchescu

  Soprana Irina Iordachescu s-a născut la București, într-o familie de artiști și este una dintre cele mai apreciate soliste de operă ale generației sale. Palmaresul său cuprinde premii foarte importante la Concursuri Naționale și Internaționale ca : IONEL PERLEA (Marele Premiu), MIHAIL JORA (Premiul II) , G.B. VIOTTI (Premiul special “Cesare Bardelli“, Italia), MARIA CALLAS… Citeşte mai mult »

  Soprană
 • corul_academic_al_filarmonicii_george_enescu

  Corul Filarmonicii "George Enescu"

  Înfiinţat în anul 1950, Corul Filarmonicii „George Enescu” reprezintă al doilea pol muzical de anvergură al instituţiei muzicale bucureştene. Istoria muzicii corale o precede cu mai multe secole pe a celei instrumentale şi, cel puţin cantitativ, a deţinut supremaţia chiar şi în perioada apariţiei marilor opusuri simfonice ale secolului al XIX-lea. Până la mijlocul secolului… Citeşte mai mult »

  Cor
 • iosif-ion-prunner

  Iosif Ion Prunner

  Distins cu “Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler” (2003), dirijorul Iosif Ion Prunner s-a născut la Bucureşti într-o familie de muzicieni şi veche tradiţie culturală. “În mine s-au adunat, de fapt, tradiţia unei familii de muzicieni, dar şi cea a unei vechi familii de ctitori de biserici şi mănăstiri, de intelectuali cu preocupări deosebite… Citeşte mai mult »

  Dirijor şi pianist
 • Maria Jinga

  Maria Jinga

  DATA NAŞTERII : 19 ianuarie 1980, Braşov STUDII : Absolventă (2004) a Universităţii de Muzică – Bucureşti, Facultatea de Interpretare Muzicală, secţia Canto clasic, clasa prof. Geogeta Stoleriu CURSURI : 2009, Master-class susţinut de soprana Ileana Cotrubaş la O.N.B. 2009, Master-class susţinut de mezzo-soprana Viorica Cortez la Opera Națională București. ACTIVITATE : 2005, colaboratoare a… Citeşte mai mult »

  Mezzo-soprană
 • Credit foto: Sabina Ulubeanu

  Ateneul Român

  A fost construit în inima Bucureștiului în urmă cu 120 de ani și este un edificiu-simbol al culturii române. Bolta sălii este ornată cu elemente antropomorfe, zoo şi fito, în relief policromat aurit, având ca sursă de inspiraţie basmele populare româneşti. Fresca amplă, cu o dimensiune de 75 de metri, de pe peretele circular al… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole
 • concertele-de-la-miezul-noptii

  Concertele de la miezul nopții

  Christian Zacharias și Orchestra de Cameră din Lausanne revin, în miez de noapte, pentru două concerte de orientare mozartiană. La rândul lor, fideli ai Festivalului, Sir Neville Marriner și orchestra San Martin in the Fields, aduc un suflu britanic și romantic. Barocul instrumental este reînviat prin muzică și instrumente de epocă, de Ansamblul „Europa galante”…. Citeşte mai mult »

  serie