• rundfunk event

  Mari orchestre ale lumii

  Duminică 15.09 19:30 Sala Mare a Palatului

  Dirijor : MAREK JANOWSKI

  Program :
  R. Wagner –
  Aurul Rinului WWV86A

  Distribuţia :
  Wotan – EGILS SILINS
  Donner – VALENTIN VASILIU  (Opera Naţională Bucureşti)
  Froh – MARIUS VLAD BUDOIU
  Loge – CHRISTIAN ELSNER
  Alberich – MARTIN WINKLER
  Mime – ARNOLD BEZUYEN
  Fasolt – GÜNTHER GROISSBÖCK
  Fafner – SORIN COLIBAN
  Fricka – ELISABETH KULMAN
  Freia – ALEXANDRA REINPRECHT
  Erda – DANIELA DENSCHLAG
  Woglinde – JULIA BORCHERT
  Wellgunde – ALINA BOTTEZ
  Flosshilde – SORANA NEGREA

  Spectacol subtitrat în limba română

  Stoc Epuizat
 • Marek Janowski

  Marek Janowski

  Născut în 1939 în Varșovia, dar crescut în Wuppertal, Marek Janowski nu a făcut compromisuri în cariera sa. Educat în Germania, unde mama lui s-a mutat la începutul celui de al doilea război mondial pentru a fi mai aproape de părinții ei, Janowski a urmat cursurile Conservatorului din Koln – vioară, pian și studii dirijorale,… Citeşte mai mult »

  Dirijor
 • Daniela Denschlag

  Daniela Denschlag

  Daniela Denschlag s-a născut în Worms (Germania) și a studiat biologia înainte de a începe studiile vocale cu Rudolf Piernay la Mannheim Musikhochschule. A debutat în rolul Erda Mannheimer Ring (1999). Din 2002-2008 Daniela Denschlag a fost membră a Operei de Stat din Viena. În 2004 a debutat în rolul Brigitta în Die tote Stadt,… Citeşte mai mult »

  Mezzo-soprană
 • sorin coliban

  Sorin Coliban

  Bas-baritonul Sorin Coliban a absolvit în 1995 Academia de Muzică din București la Secțiunea Canto, la clasa prof. Dorin Teodorescu. A continuat să studieze, în particular, timp de șase ani, cu prof. Georgeta Bălan, dar și cu Elio Battaglia (Italia, Torino), Ernesto Palacio (Italia, Milano) și a participat la două Masterclass ale celebrei soprane Ileana… Citeşte mai mult »

  Bas-bariton
 • Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin - Orchesterfoto 2013

  Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin

  Data de 22 mai a marcat 200 de ani de la naşterea lui Richard Wagner şi momentul în care Orchestra simfonică radio din Berlin a finalizat ciclul Wagner alcătuit din 10 părţi, care a plasat orchestra în centrul atenţiei scenei muzicale din Germania şi a celei internaţionale în ultimii 3 ani. Aproape fiecare concert susţinut… Citeşte mai mult »

  Orchestră
 • Egils Silins

  Egils Silins

  Baritonul Egils Silins s-a născut în Letonia, unde a absolvit Academia de Muzică. A debutat la Opera Naţională din Letonia în 1988, interpretându-l pe Boito în „Mephistopheles”. A câştigat zece competiţii internaţionale şi a primit Premiul Anual pentru Muzică din Letonia în 1996 şi 2003. După spectacole susţinute la operele din Frankfurt şi Basel, a… Citeşte mai mult »

  Bas-bariton
 • Marius - Gala 01

  Marius Vlad Budoiu

  S-a născut în Cluj-Napoca, oraș în care a absolvit Liceul German, apoi Academia de Muzică. A fost îndrumat spre o carieră vocală de tatăl său, baritonul Ion Budoiu, Edith Simon şi Gheorghe Roșu. După încheierea studiilor, Marius Vlad Budoiu a activat ca solist la Opera Română din Cluj. A debutat la 21 de ani în… Citeşte mai mult »

  Tenor
 • Arnold Bezuyen

  Arnold Bezuyen

  Arnold Bezuyen, veteran al companiilor internaţionale precum Teatro di La Scala, Los Angeles, Festivalul Bayreuth, Covent Garden şi Staatsoper din Viena, a debutat recent ca Loge în producţia MET “Das Rheingold”, interpretându-l apoi pe Bacchus în opera “Ariadne auf Naxos” în Bordeaux. Recent, a cântat Shuisky în “Boris Godunov” la Valencia; a avut rolul principal… Citeşte mai mult »

  Tenor
 • Christian Elsner

  Christian Elsner

  Cu un debut de succes în ciclul Wagner alături de Orchestra Simfonică RSB, sub bagheta lui Marek Janowski, în rolurile Parsifal, Loge, respectiv Siegfried-Mime (disponibil în curând pe CD), artist invitat la Semperoper din Dresda (în rolul Siegmund) şi la Opera de Stat din Viena (în rolul Parsifal) şi, de asemeni, aclamata sa interpretare a… Citeşte mai mult »

  Tenor
 • Günther Groissböck

  Günther Groissböck

  Basul austriac Günther Groissböck a studiat canto la Academia de Muzică și Arte din Viena, unde a luat de asemenea parte la lecţiile de muzică ale lui Robert Holl. Din 2005, Günther Groissböck colaborează în mod regulat cu José van Dam. Ca un membru al centrului Herbert von Karajan, Günther Groissböck s-a alăturat ansamblului Operei… Citeşte mai mult »

  Bas
 • Alina Bottez

  Alina Bottez

  Soprana Alina Bottez a obţinut licenţa şi diploma de master la secţia de canto a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, clasa Maria Slătinaru Nistor. Alina Bottez este de asemenea absolventă a Facultăţii de limbi şi literaturi străine (engleză – franceză) a Universităţii din Bucureşti, iar acum redactează un doctorat interdisciplinar în filologie şi muzicologie…. Citeşte mai mult »

  Soprană
 • sorana negrea

  Sorana Negrea

  Mezzosoprana Sorana Negrea s-a născut la data de 13 mai 1986 la Ploieşti, unde a absolvit Liceul de Artă la secţiile pian şi canto clasic. După terminarea cursurilor de Master ale Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti la clasa prof. univ. dr. Eleonora Enăchescu (în anul 2010), a devenit solist, colaborator permanent al Operei Naţionale… Citeşte mai mult »

  Mezzo-soprană
 • Martin Winkler

  Martin Winkler

  Bas-baritonul Martin Winkler s-a născut în Bregenz, Austria. A studiat la Universitatea din Viena, alături de Walter Berry. S-a bucurat de un succes uriaş la debut, în rolul Klingsor din Parsifal de Wagner (Tallinn, 2011), ceea ce i-a oferit ulterior roluri importante în operele wagneriene. În iarna lui 2011 a interpretat cu succes rolul principal… Citeşte mai mult »

  Bas-bariton
 • sala-palatului-feature

  Sala Mare a Palatului

  Sala Mare a Palatului este un edificiu modern, situat în centrul orașului București, construit în continuarea fostului Palat Regal, în prezent Muzeul Național de Artă al României. Are o capacitate de 4060 locuri, dispuse în formă de amfiteatru. La Sala Mare a Palatului au loc toate evenimentele din seria de concerte „Mari orchestre ale lumii”… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole
 • mari-orchestre

  Mari orchestre ale lumii

  Prin seria Mari Orchestre ale Lumii, Festivalul Internaţional “George Enescu” se situează în topul evenimentelor de gen la nivel internațional, pentru că reuneşte orchestre de talie mondială, care sunt cap de afiș la New York, Berlin, Melbourne sau Viena. Doar în străinătate, la marile festivaluri precum cele de la Lucerna sau Salzburg, mai puteți întâlni… Citeşte mai mult »

  serie