• rundfunk event

  Mari orchestre ale lumii

  Duminică 22.09 17:00 Sala Mare a Palatului

  Dirijor : MAREK JANOWSKI
  CORUL FILARMONICII „GEORGE ENESCU”
  Dirijorul corului : ION IOSIF PRUNNER

  Program :
  R. Wagner
  Amurgul zeilor WWV 86D

  Distribuţia :
  Siegfried – STEFAN VINKE
  Gunther – VALENTIN VASILIU  (Opera Naţională Bucureşti)
  Alberich – MARTIN WINKLER
  Hagen – ERIC HALFVARSON
  Brünnhilde – PETRA LANG
  Gutrune – ALEXANDRA REINPRECHT
  Waltraute – ELISABETH KULMAN
  Prima ursitoare – DANIELA DENSCHLAG
  A doua ursitoare – ELISABETH KULMAN
  A treia ursitoare – ANELIYA VIDINOVA
  Woglinde – ILEANA TONCA
  Wellgunde – ALINA BOTTEZ
  Flosshilde – SORANA NEGREA

  Spectacol subtitrat în limba română

  Stoc Epuizat
 • Marek Janowski

  Marek Janowski

  Născut în 1939 în Varșovia, dar crescut în Wuppertal, Marek Janowski nu a făcut compromisuri în cariera sa. Educat în Germania, unde mama lui s-a mutat la începutul celui de al doilea război mondial pentru a fi mai aproape de părinții ei, Janowski a urmat cursurile Conservatorului din Koln – vioară, pian și studii dirijorale,… Citeşte mai mult »

  Dirijor
 • petra lang

  Petra Lang

  Născută în Frankfurt, Petra Lang şi-a început studiile muzicale la vioară, după care a optat pentru Canto la Academia de Muzică din Darmstadt sub îndrumarea prof. Gertie Charlent. A studiat cu Ingrid Bjoner între 1989 şi 2006. A obţinut numeroase distincţii, printre care premiul I la Concursurile Internaţionale Hertogenbosch, Robert-Stolz şi Girardi. În prezent este… Citeşte mai mult »

  Mezzo-soprană
 • Daniela Denschlag

  Daniela Denschlag

  Daniela Denschlag s-a născut în Worms (Germania) și a studiat biologia înainte de a începe studiile vocale cu Rudolf Piernay la Mannheim Musikhochschule. A debutat în rolul Erda Mannheimer Ring (1999). Din 2002-2008 Daniela Denschlag a fost membră a Operei de Stat din Viena. În 2004 a debutat în rolul Brigitta în Die tote Stadt,… Citeşte mai mult »

  Mezzo-soprană
 • corul_academic_al_filarmonicii_george_enescu

  Corul Filarmonicii "George Enescu"

  Înfiinţat în anul 1950, Corul Filarmonicii „George Enescu” reprezintă al doilea pol muzical de anvergură al instituţiei muzicale bucureştene. Istoria muzicii corale o precede cu mai multe secole pe a celei instrumentale şi, cel puţin cantitativ, a deţinut supremaţia chiar şi în perioada apariţiei marilor opusuri simfonice ale secolului al XIX-lea. Până la mijlocul secolului… Citeşte mai mult »

  Cor
 • iosif-ion-prunner

  Iosif Ion Prunner

  Distins cu “Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler” (2003), dirijorul Iosif Ion Prunner s-a născut la Bucureşti într-o familie de muzicieni şi veche tradiţie culturală. “În mine s-au adunat, de fapt, tradiţia unei familii de muzicieni, dar şi cea a unei vechi familii de ctitori de biserici şi mănăstiri, de intelectuali cu preocupări deosebite… Citeşte mai mult »

  Dirijor şi pianist
 • Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin - Orchesterfoto 2013

  Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin

  Data de 22 mai a marcat 200 de ani de la naşterea lui Richard Wagner şi momentul în care Orchestra simfonică radio din Berlin a finalizat ciclul Wagner alcătuit din 10 părţi, care a plasat orchestra în centrul atenţiei scenei muzicale din Germania şi a celei internaţionale în ultimii 3 ani. Aproape fiecare concert susţinut… Citeşte mai mult »

  Orchestră
 • Ileana Tonca

  Ileana Tonca

  Ileana Tonca s-a născut în Brașov (România) și a studiat cu Georgeta Stoleriu la Academia de Muzică din București. A câştigat mai multe concursuri, primind, de exemplu, premiul special al „Academiei de Arta Lirica e corale Città di Osimo / Italia” (1994), premiul de debut la Concursul Internațional „Francesco Vinas” pentru rolul Gretel din Hansel… Citeşte mai mult »

  Soprană
 • Aneliya Vidinova Atanasova

  Aneliya Vidinova Atanasova

  Artist liric în Corul Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti de mai bine de 13 ani, Aneliya Vidinova Atanasova este în paralel şi solistă a Coralei „Nihil Sine Deo” tot din Bucureşti. De origine bulgară, solista a terminat Liceul de Muzică din Ruse, Bulgaria, apoi a urmat cursurile Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Interpretare,… Citeşte mai mult »

  Soprană
 • sorana negrea

  Sorana Negrea

  Mezzosoprana Sorana Negrea s-a născut la data de 13 mai 1986 la Ploieşti, unde a absolvit Liceul de Artă la secţiile pian şi canto clasic. După terminarea cursurilor de Master ale Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti la clasa prof. univ. dr. Eleonora Enăchescu (în anul 2010), a devenit solist, colaborator permanent al Operei Naţionale… Citeşte mai mult »

  Mezzo-soprană
 • Alina Bottez

  Alina Bottez

  Soprana Alina Bottez a obţinut licenţa şi diploma de master la secţia de canto a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, clasa Maria Slătinaru Nistor. Alina Bottez este de asemenea absolventă a Facultăţii de limbi şi literaturi străine (engleză – franceză) a Universităţii din Bucureşti, iar acum redactează un doctorat interdisciplinar în filologie şi muzicologie…. Citeşte mai mult »

  Soprană
 • Martin Winkler

  Martin Winkler

  Bas-baritonul Martin Winkler s-a născut în Bregenz, Austria. A studiat la Universitatea din Viena, alături de Walter Berry. S-a bucurat de un succes uriaş la debut, în rolul Klingsor din Parsifal de Wagner (Tallinn, 2011), ceea ce i-a oferit ulterior roluri importante în operele wagneriene. În iarna lui 2011 a interpretat cu succes rolul principal… Citeşte mai mult »

  Bas-bariton
 • sala-palatului-feature

  Sala Mare a Palatului

  Sala Mare a Palatului este un edificiu modern, situat în centrul orașului București, construit în continuarea fostului Palat Regal, în prezent Muzeul Național de Artă al României. Are o capacitate de 4060 locuri, dispuse în formă de amfiteatru. La Sala Mare a Palatului au loc toate evenimentele din seria de concerte „Mari orchestre ale lumii”… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole
 • mari-orchestre

  Mari orchestre ale lumii

  Prin seria Mari Orchestre ale Lumii, Festivalul Internaţional “George Enescu” se situează în topul evenimentelor de gen la nivel internațional, pentru că reuneşte orchestre de talie mondială, care sunt cap de afiș la New York, Berlin, Melbourne sau Viena. Doar în străinătate, la marile festivaluri precum cele de la Lucerna sau Salzburg, mai puteți întâlni… Citeşte mai mult »

  serie