• rundfunk event

  Mari orchestre ale lumii

  Joi 19.09 17:00 Sala Mare a Palatului

  Dirijor : MAREK JANOWSKI

  Program :
  R. WagnerSiegfried WWV 86C

  Distribuţia :
  Siegfried – STEFAN VINKE
  Mime – ARNOLD BEZUYEN
  Wotan (Wanderer) – EGILS SILINS
  Alberich – MARTIN WINKLER
  Fafner – SORIN COLIBAN
  Brünnhilde – CATHERINE FOSTER
  Erda – DANIELA DENSCHLAG
  Waldvogels – ILEANA TONCA

  Spectacol subtitrat în limba română

  Stoc Epuizat
 • Marek Janowski

  Marek Janowski

  Născut în 1939 în Varșovia, dar crescut în Wuppertal, Marek Janowski nu a făcut compromisuri în cariera sa. Educat în Germania, unde mama lui s-a mutat la începutul celui de al doilea război mondial pentru a fi mai aproape de părinții ei, Janowski a urmat cursurile Conservatorului din Koln – vioară, pian și studii dirijorale,… Citeşte mai mult »

  Dirijor
 • Daniela Denschlag

  Daniela Denschlag

  Daniela Denschlag s-a născut în Worms (Germania) și a studiat biologia înainte de a începe studiile vocale cu Rudolf Piernay la Mannheim Musikhochschule. A debutat în rolul Erda Mannheimer Ring (1999). Din 2002-2008 Daniela Denschlag a fost membră a Operei de Stat din Viena. În 2004 a debutat în rolul Brigitta în Die tote Stadt,… Citeşte mai mult »

  Mezzo-soprană
 • sorin coliban

  Sorin Coliban

  Bas-baritonul Sorin Coliban a absolvit în 1995 Academia de Muzică din București la Secțiunea Canto, la clasa prof. Dorin Teodorescu. A continuat să studieze, în particular, timp de șase ani, cu prof. Georgeta Bălan, dar și cu Elio Battaglia (Italia, Torino), Ernesto Palacio (Italia, Milano) și a participat la două Masterclass ale celebrei soprane Ileana… Citeşte mai mult »

  Bas-bariton
 • Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin - Orchesterfoto 2013

  Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin

  Data de 22 mai a marcat 200 de ani de la naşterea lui Richard Wagner şi momentul în care Orchestra simfonică radio din Berlin a finalizat ciclul Wagner alcătuit din 10 părţi, care a plasat orchestra în centrul atenţiei scenei muzicale din Germania şi a celei internaţionale în ultimii 3 ani. Aproape fiecare concert susţinut… Citeşte mai mult »

  Orchestră
 • Ileana Tonca

  Ileana Tonca

  Ileana Tonca s-a născut în Brașov (România) și a studiat cu Georgeta Stoleriu la Academia de Muzică din București. A câştigat mai multe concursuri, primind, de exemplu, premiul special al „Academiei de Arta Lirica e corale Città di Osimo / Italia” (1994), premiul de debut la Concursul Internațional „Francesco Vinas” pentru rolul Gretel din Hansel… Citeşte mai mult »

  Soprană
 • Arnold Bezuyen

  Arnold Bezuyen

  Arnold Bezuyen, veteran al companiilor internaţionale precum Teatro di La Scala, Los Angeles, Festivalul Bayreuth, Covent Garden şi Staatsoper din Viena, a debutat recent ca Loge în producţia MET “Das Rheingold”, interpretându-l apoi pe Bacchus în opera “Ariadne auf Naxos” în Bordeaux. Recent, a cântat Shuisky în “Boris Godunov” la Valencia; a avut rolul principal… Citeşte mai mult »

  Tenor
 • Egils Silins

  Egils Silins

  Baritonul Egils Silins s-a născut în Letonia, unde a absolvit Academia de Muzică. A debutat la Opera Naţională din Letonia în 1988, interpretându-l pe Boito în „Mephistopheles”. A câştigat zece competiţii internaţionale şi a primit Premiul Anual pentru Muzică din Letonia în 1996 şi 2003. După spectacole susţinute la operele din Frankfurt şi Basel, a… Citeşte mai mult »

  Bas-bariton
 • Martin Winkler

  Martin Winkler

  Bas-baritonul Martin Winkler s-a născut în Bregenz, Austria. A studiat la Universitatea din Viena, alături de Walter Berry. S-a bucurat de un succes uriaş la debut, în rolul Klingsor din Parsifal de Wagner (Tallinn, 2011), ceea ce i-a oferit ulterior roluri importante în operele wagneriene. În iarna lui 2011 a interpretat cu succes rolul principal… Citeşte mai mult »

  Bas-bariton
 • sala-palatului-feature

  Sala Mare a Palatului

  Sala Mare a Palatului este un edificiu modern, situat în centrul orașului București, construit în continuarea fostului Palat Regal, în prezent Muzeul Național de Artă al României. Are o capacitate de 4060 locuri, dispuse în formă de amfiteatru. La Sala Mare a Palatului au loc toate evenimentele din seria de concerte „Mari orchestre ale lumii”… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole
 • mari-orchestre

  Mari orchestre ale lumii

  Prin seria Mari Orchestre ale Lumii, Festivalul Internaţional “George Enescu” se situează în topul evenimentelor de gen la nivel internațional, pentru că reuneşte orchestre de talie mondială, care sunt cap de afiș la New York, Berlin, Melbourne sau Viena. Doar în străinătate, la marile festivaluri precum cele de la Lucerna sau Salzburg, mai puteți întâlni… Citeşte mai mult »

  serie