• marek-janowski

  Mari orchestre ale lumii

  Luni 16.09 18:00 Sala Mare a Palatului

  Dirijor : MAREK JANOWSKI

  Program :
  R. WagnerWalkiria  WWV 86B

  Distribuţia :
  Siegmund – TORSTEN KERL
  Hunding – GÜNTHER GROISSBÖCK
  Wotan – EGILS SILINS
  Sieglinde – MELANIE DIENER
  Brünnhilde – PETRA  LANG
  Fricka – ELISABETH KULMAN
  Gerhilde – ANELIYA VIDINOVA
  Ortlinde – EGLE CHIŞIU
  Waltraute – SIDONIA NICA
  Schwertleite – ANDREEA IFTIMESCU
  Helmwige – NATALIA BUCIUMAN
  Siegrune – ANTONELA BÂRNAT
  Grimgerde – ADINA SECOBEANU
  Rossweiße – SORANA NEGREA

  Spectacol subtitrat în limba română

  Stoc Epuizat
 • Marek Janowski

  Marek Janowski

  Născut în 1939 în Varșovia, dar crescut în Wuppertal, Marek Janowski nu a făcut compromisuri în cariera sa. Educat în Germania, unde mama lui s-a mutat la începutul celui de al doilea război mondial pentru a fi mai aproape de părinții ei, Janowski a urmat cursurile Conservatorului din Koln – vioară, pian și studii dirijorale,… Citeşte mai mult »

  Dirijor
 • Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin - Orchesterfoto 2013

  Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin

  Data de 22 mai a marcat 200 de ani de la naşterea lui Richard Wagner şi momentul în care Orchestra simfonică radio din Berlin a finalizat ciclul Wagner alcătuit din 10 părţi, care a plasat orchestra în centrul atenţiei scenei muzicale din Germania şi a celei internaţionale în ultimii 3 ani. Aproape fiecare concert susţinut… Citeşte mai mult »

  Orchestră
 • Egils Silins

  Egils Silins

  Baritonul Egils Silins s-a născut în Letonia, unde a absolvit Academia de Muzică. A debutat la Opera Naţională din Letonia în 1988, interpretându-l pe Boito în „Mephistopheles”. A câştigat zece competiţii internaţionale şi a primit Premiul Anual pentru Muzică din Letonia în 1996 şi 2003. După spectacole susţinute la operele din Frankfurt şi Basel, a… Citeşte mai mult »

  Bas-bariton
 • egle-chisiu

  Egle Chişiu

  Soprana Egle Chişiu s-a născut în Vilnius, Lituania. A studiat pian de la 6 ani şi canto de la 12 ani la şcoala de muzică din Vilnius. După absolvirea liceului a fost admisă la Academia de Muzică din Lituania, unde a obţinut diplomele de Licenţa şi de Master în Canto liric. În 2004 s-a perfecţionat… Citeşte mai mult »

  Soprană
 • Günther Groissböck

  Günther Groissböck

  Basul austriac Günther Groissböck a studiat canto la Academia de Muzică și Arte din Viena, unde a luat de asemenea parte la lecţiile de muzică ale lui Robert Holl. Din 2005, Günther Groissböck colaborează în mod regulat cu José van Dam. Ca un membru al centrului Herbert von Karajan, Günther Groissböck s-a alăturat ansamblului Operei… Citeşte mai mult »

  Bas
 • petra lang

  Petra Lang

  Născută în Frankfurt, Petra Lang şi-a început studiile muzicale la vioară, după care a optat pentru Canto la Academia de Muzică din Darmstadt sub îndrumarea prof. Gertie Charlent. A studiat cu Ingrid Bjoner între 1989 şi 2006. A obţinut numeroase distincţii, printre care premiul I la Concursurile Internaţionale Hertogenbosch, Robert-Stolz şi Girardi. În prezent este… Citeşte mai mult »

  Mezzo-soprană
 • Sidonia Nica

  Sidonia Nica

  Sidonia Nica este solistă a Operei Naţionale Bucureşti din 2002. S-a perfecţionat sub îndrumarea marilor artişti Viorica Cortez şi Boiko Zvetanov. Sidonia Nica şi-a desfăşurat activitatea artistică pe scene din Norvegia, Olanda, Germania, Austria, Ungaria, Japonia, China şi, bineînţeles, România. A cântat sub bagheta renumiţilor dirijori: Cristian Mandeal, Christian Badea, Jin Wang, Paul Nadler şi… Citeşte mai mult »

  Mezzo-soprană
 • sorana negrea

  Sorana Negrea

  Mezzosoprana Sorana Negrea s-a născut la data de 13 mai 1986 la Ploieşti, unde a absolvit Liceul de Artă la secţiile pian şi canto clasic. După terminarea cursurilor de Master ale Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti la clasa prof. univ. dr. Eleonora Enăchescu (în anul 2010), a devenit solist, colaborator permanent al Operei Naţionale… Citeşte mai mult »

  Mezzo-soprană
 • Aneliya Vidinova Atanasova

  Aneliya Vidinova Atanasova

  Artist liric în Corul Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti de mai bine de 13 ani, Aneliya Vidinova Atanasova este în paralel şi solistă a Coralei „Nihil Sine Deo” tot din Bucureşti. De origine bulgară, solista a terminat Liceul de Muzică din Ruse, Bulgaria, apoi a urmat cursurile Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Interpretare,… Citeşte mai mult »

  Soprană
 • Natalia Buciuman

  Natalia Buciuman

  Natalia Buciuman este un tânăr talent românesc ce a debutat pe scena Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian” în martie 2002 în rolul Contesei Gabriela din „Sânge Vienez” de Johann Strauss. Ea a păşit în lumea muzicii de la şase ani, prin lecţiile de vioară şi pian. Dorinţa ei era să facă operă, însă, maestrul… Citeşte mai mult »

  Soprană
 • Martin Winkler

  Martin Winkler

  Bas-baritonul Martin Winkler s-a născut în Bregenz, Austria. A studiat la Universitatea din Viena, alături de Walter Berry. S-a bucurat de un succes uriaş la debut, în rolul Klingsor din Parsifal de Wagner (Tallinn, 2011), ceea ce i-a oferit ulterior roluri importante în operele wagneriene. În iarna lui 2011 a interpretat cu succes rolul principal… Citeşte mai mult »

  Bas-bariton
 • sala-palatului-feature

  Sala Mare a Palatului

  Sala Mare a Palatului este un edificiu modern, situat în centrul orașului București, construit în continuarea fostului Palat Regal, în prezent Muzeul Național de Artă al României. Are o capacitate de 4060 locuri, dispuse în formă de amfiteatru. La Sala Mare a Palatului au loc toate evenimentele din seria de concerte „Mari orchestre ale lumii”… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole
 • mari-orchestre

  Mari orchestre ale lumii

  Prin seria Mari Orchestre ale Lumii, Festivalul Internaţional “George Enescu” se situează în topul evenimentelor de gen la nivel internațional, pentru că reuneşte orchestre de talie mondială, care sunt cap de afiș la New York, Berlin, Melbourne sau Viena. Doar în străinătate, la marile festivaluri precum cele de la Lucerna sau Salzburg, mai puteți întâlni… Citeşte mai mult »

  serie