• Lisa-Batiashvili

  Mari orchestre ale lumii

  Duminică 22.09 11:00 Sala Mare a Palatului

  Dirijor : MARISS JANSONS
  Solist : LISA BATIASHVILI – vioară

  Program :
  G. Enescu – Rapsodia română nr. 1 în La Major op. 11
  S. Prokofiev – Concertul nr. 1 pentru vioară şi orchestră în Re Major op. 19
  S. Prokofiev – Suita „Romeo & Julieta” : Montecchi şi Capuleti ; Julieta, fata ; Măşti; Romeo la mormântul Julietei (selecţie realizată de Mariss Jansons)
  I. Stravinsky – Suita “Pasărea de foc” : Introducere Pasărea de foc şi dansul ei (variaţiuni pe tema Păsării de Foc); Dansul Prinţesei; Dansul infernal al Regelui Kashchei; Cântec de leagăn; Final

  Concert prezentat de ing

  Stoc Epuizat
 • Concertgebouw

  Royal Concertgebouw Orchestra

  Orchestra Regală Concertgebouw este cotată drept una dintre cele mai bune orchestre din lume. Ce o face să fie atât de specială? Criticii i-au lăudat dintotdeauna sunetul unic: secțiunea de corzi a orchestrei este „catifelată”, sunetul instrumentelor de suflat din alamă e „de aur”, al celor din lemn „deosebit de personal”, iar instrumentele de percuție… Citeşte mai mult »

  Orchestră
 • Lisa Batiashvili

  Lisa Batiashvili

  Lăudată pentru virtuozitatea și „sensibilitatea profundă” (Financial Times), Lisa Batiashvili e una dintre cele mai căutate violoniste din lume. Cântă pe o vioară Stradivarius ex-Joachim, din 1715, împrumutată de Fundația Nippon Music, şi lucrează frecvent cu Filarmonica din Berlin, Staatskapelle din Dresda, Orchestra Gewandhaus din Leipzig, Royal Concertgebouw Orchestra, Orchestra de Cameră a Europei, Filarmonica… Citeşte mai mult »

  Vioară
 • mariss-jansons

  Mariss Jansons

  „Este datoria mea să aflu care sunt calitățile speciale ale orchestrei și pe acestea să le păstrez. Atunci, ca într-un proces natural, propria mea personalitate adaugă ceva – ei mă influențează pe mine – și totul va fi în ordine” spune Mariss Jansons. Așa se întâmplă lucrurile de când Mariss Jansons a fost numit dirijor… Citeşte mai mult »

  Dirijor
 • sala-palatului-feature

  Sala Mare a Palatului

  Sala Mare a Palatului este un edificiu modern, situat în centrul orașului București, construit în continuarea fostului Palat Regal, în prezent Muzeul Național de Artă al României. Are o capacitate de 4060 locuri, dispuse în formă de amfiteatru. La Sala Mare a Palatului au loc toate evenimentele din seria de concerte „Mari orchestre ale lumii”… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole
 • mari-orchestre

  Mari orchestre ale lumii

  Prin seria Mari Orchestre ale Lumii, Festivalul Internaţional “George Enescu” se situează în topul evenimentelor de gen la nivel internațional, pentru că reuneşte orchestre de talie mondială, care sunt cap de afiș la New York, Berlin, Melbourne sau Viena. Doar în străinătate, la marile festivaluri precum cele de la Lucerna sau Salzburg, mai puteți întâlni… Citeşte mai mult »

  serie