• Muzica sec. XXI - Workshop // Enescu și contemporanii săi

  Duminică 15.09 13:00 Sala Radio

  NUOVA MUSICA CONSONANTE-LIVING MUSIC FOUDATION (USA), VOX NOVUS (USA), CENTER OF COMPUTER RESEARCH IN MUSIC AND ACOUSTICS, STANFORD UNIVERSITY (USA), EUROPEAN CONFERENCE OF PROMOTERS OF NEW MUSIC (ECPNM)

  Interpretează :
  GEORGETA STOLERIU
  – soprană
  VLAD DIMULESCU
  – pian
  CORINA BOLOLOI
  – vioară
  FAUSTA DIMULESCU
  – pian
  EMILY GRABER (USA)
  – vioară
  DANIEL MIHAI – vioară
  ALEXANDRA CONŢ – pian
  A.G. WEINBERGER – chitară
  ŞERBAN NICHIFOR – violoncel

  Program : „In Memoriam Daniel Pearl”
  G. Enescu – Sonata nr. 1 pentru pian în fa diez minor op. 24
  C-tin Silvestri – Piesă de concert nr. 3 pentru pian op. 25
  P. Constantinescu – “Cântec de adormit Mitzura”, lied pe versuri de Tudor Arghezi
  Ş. Nichifor
  – „Acolo”, lied pe versuri de Iulia Deleanu (p.a.)
  M. Jora – “Ghicitoarea”, lied pe versuri de Tudor Arghezi
  G. Enescu
  – “Eu ma duc, codrul ramane”, lied pe versuri populare
  M. Marbe – “Ecoul unui omagiu” pentru vioară şi pian
  G. Enescu – Balada pentru vioară şi pian
  L. Alexandra – “Quasi Cadenza” pentru vioară solo
  V. Cosma – “Concerto de Berlin” pentru vioară şi pian (p.a.)
  M. Ciobanu – “Jurnal 99” pentru vioară şi mediu electroacustic
  R. Voisey
  – “Lament and Sorrow” pentru violoncel şi mediu electroacustic (p.a.)
  V. Petculescu – “Reverberaţii 4” pentru violoncel şi mediu electroacustic (p.a.)
  D. DaSilva – “Stabat” pentru violoncel solo (p.a.)
  A.G. Weinberger – „More Than Bow” pentru violoncel solo (p.a.)
  A. Conţ – “Seven Choices” pentru violoncel şi pian (p.a.)
  D. Mihai – “Fifteen Minutes of Fame” pentru vioară şi mediu electroacustic (p.a.)
  H. Arlen (arr. AG Weinberger) – “Stormy Weather” pentru chitara, violoncel şi pian
  American Pioneers Songs – „Joseph Smith’s First Prayer”, „How Great the Wisdom and the Love”, „Jesus, Once of Humble Birth”, “Good Morning, Sue”, „Come, Come, Ye Saints”
  C. Chafe (USA) – “Free Motion” pentru vioară, violoncel, chitară şi mediu electroacustic (p.a.)

  INTRAREA LIBERĂ

 • corina bololoi

  Corina Bololoi

  Violonista Corina Bololoi, absolventă a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti şi beneficiara unei burse de studii la Saint Seurin de Preats (Franţa) s-a născut în Timişoara. A susţinut concerte ca solistă cu Filarmonica “Banatul” din Timişoara şi cu “Filarmonia” din Bucureşti, şi recitaluri instrumentale şi camerale la Bucureşti, Timişoara, Iaşi, Constanţa, Bologna (Italia), Graz,… Citeşte mai mult »

  Violonistă
 • Fausta1

  Fausta Dimulescu

  Născută la Baia Mare, artista a început să studieze pianul la liceul de muzică din localitate, la clasa de pian Ernestinei Adam-Papadopol. A susţinut concerte şi recitaluri atât ca pianist concertist cât şi ca pianist acompaniator, la Filarmonica George Enescu – Bucuresti, M. Jora – Bacău, Filarmonica D. Lipatti -Satu Mare, Filarmonica Rm. Vâlcea, muzeul… Citeşte mai mult »

  Pianistă
 • vlad dimulescu

  Vlad Dimulescu

  Născut la Braşov a început studiul pianului la Liceul de Muzică din localitate cu profesoarele Margareta Marinescu şi Mira Popescu şi la Bucureşti cu Ana Pitiş şi Ioana Minei. A continuat studiile la Conservatorul de Muzică „C.Porumbescu” Bucureşti, unde a studiat pianul cu Constantin Ionescu-Vovu, muzica de cameră cu Petre Lefterescu şi acompaniamentul  cu Marta… Citeşte mai mult »

  Pianist
 • georgeta-stoleriu

  Georgeta Stoleriu

  Soprana Georgeta Stoleriu a fost remarcată pe o scenă, pentru prima oară, la vârsta de cinci ani, de către Viorel Cosma. Celebrul bariton Petre Ştefănescu Goangă a recomandat-o profesoarei Yolandei Mărculescu. După absolvirea Conservatorului din Bucureşti în 1970, Georgeta Stoleriu a urmat cursuri de specializare la Hochschule für Musik „Franz Liszt” din Weimar, cu Lore… Citeşte mai mult »

  Soprană
 • serban-nichifor

  Şerban Nichifor

  Șerban Nichifor (n. 25 august 1954, Bucuresti), compozitor şi violoncelist român, conferenţiar universitar doctor la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti. Este absolvent ca şef de promoţie al Universității Naționale de Muzică București (1973-1977), doctor în muzicologie (1994, cu teza Musica Caelestis – anamorfotica Sacrului în arta sunetelor); Universitatea din Bucuresti – Facultatea de Teologie (1990-1994)…. Citeşte mai mult »

  Violoncelist
 • daniel mihai

  Daniel Mihai

  Născut în data de 7 Decembrie 1984, Daniel Mihai a fost pasionat de arta sunetelor, cel care l-a inițiat fiind tatăl său, căruia îi poartă o deosebită venerație. Odată cu trecerea anilor a luat lecții sau cursuri de master-classes cu reputați pedagogi și soliști de talie mondială precum Ștefan Gheorgiu, Modest Iftinchi, Eugen Sârbu, Ladislau… Citeşte mai mult »

  Violonist
 • alexandra cont

  Alexandra Conţ

  Născută într-o familie de artişti plastici (în anul 1979, la Bucureşti), Alexandra Conţ este o apreciată pianistă din România. A studiat pianul la Liceul de muzică „George Enescu” din Bucureşti, sub îndrumarea profesoarei Elisa Iedida Bârzescu, ulterior absolvind Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, la clasa ilustrului maestru conf. univ. dr. Sandu Sandrin. În anul… Citeşte mai mult »

  Pianistă
 • AG Weinberger

  AG Weinberger

  AG Weinberger este un artist „crossover” de talie internaţională în cea mai bună tradiţie a stilului muzical Eric Clapton, BB King, Van Morrison, Leon Russell, Zucchero – şi este o prezenţă unică în peisajul muzicii din România. În România nu se poate vorbi despre Blues fără acest muzician de excepţie care este AG Weinberger. Eforturile… Citeşte mai mult »

  Chitară
 • sala-radio-feature

  Sala Radio

  Studioul de concerte „Mihail Jora” al Societăţii Române de Radiodifuziune este cunoscut şi sub numele de Sala Radio. Construcţia sălii a avut loc în anul 1959, iar inaugurarea doi ani mai târziu. Modernizată în 2009, Sala Radio are o capacitate de aproape 1.000 de locuri și este singura care oferă posibilitatea de a realiza înregistrări… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole
 • muzica-sec-xxi

  Muzica sec. XXI - Workshop // Enescu și contemporanii săi

  Festivalul continuă tradiția lansată de George Enescu, recunoscut pentru preocuparea sa privind creația specifică timpului său, promovarea noilor talente și a ideilor noi, inovatoare. Ca în fiecare an, vor fi prezentaţi creatori români și străini talentaţi, ansambluri și interpreți dedicaţi fenomenului muzical în contemporaneitate. Ansamblul IconArts propune concerte interactive New Generation, care se vor desfășura… Citeşte mai mult »

  serie