• pennetier-jean-claude-piano-concert

  Recitaluri și concerte camerale

  Sâmbătă 21.09 17:00 Ateneul Român

  Program :
  G. Fauré
  – Nocturna nr. 12 în mi minor op. 107
  G. Fauré – Barcarola nr. 11 în sol minor op. 105
  G. Enescu – Sonata nr. 1 pentru pian în fa diez minor op. 24,1
  Cl. Debussy – La cathédrale engloutie
  Cl. Debussy – Imagini, volumul 2 : Cloches à travers les feuilles L. 111 (1907)
  F. Busoni – Sonatina nr. 2 BV 259
  Cl. Debussy
  – 12 studii pentru pian (Caietul 2) L136

  (7. Pour les degrés chromatiques; 8. Pour les agreements; 9. Pour les notes répétées; 10. Pour les arpèges composes; 11. Pour les sonorités opposées; 12. Pour les accords)

  Stoc Epuizat
 • Jean-Claude Pennetier

  Jean-Claude Pennetier

  Jean-Claude Pennetier este considerat unul dintre cei mai spectaculoși pianiști ai generației sale. S-a remarcat în câteva competiții internaționale, obținând premiul întâi în Concursul Gabriel Fauré sau premiul al doilea în Concursul Marguerite Long. A continuat lansându-se într-o carieră strălucitoare fiind invitat să cânte cu orchestre precum Orchestre de Paris, Staatskapelle din Dresda, Orchestra Națională… Citeşte mai mult »

  Președintele juriului pian - Franța
 • Credit foto: Sabina Ulubeanu

  Ateneul Român

  A fost construit în inima Bucureștiului în urmă cu 120 de ani și este un edificiu-simbol al culturii române. Bolta sălii este ornată cu elemente antropomorfe, zoo şi fito, în relief policromat aurit, având ca sursă de inspiraţie basmele populare româneşti. Fresca amplă, cu o dimensiune de 75 de metri, de pe peretele circular al… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole
 • recitaluri-si-orchestre

  Recitaluri și concerte camerale

  Revenirea lui Radu Lupu în România este unul dintre evenimentele majore ale Seriei de recitaluri şi concerte camerale. „Sunetul său în concert este de neînlocuit. Nu poți experimenta așa ceva ascultând o înregistrare”, notează The New Yorker. Un alt eventiment marcant: prezenţa actorului John Malkovich în calitate de narator al crimei melodramatice The Infernal Comedy… Citeşte mai mult »

  serie