• bianca-si-remus-manoleanu

  Muzica sec. XXI - Workshop // Enescu și contemporanii săi

  Sâmbătă 07.09 12:00 UNMB

  Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti – Studioul de Operă şi Multimedia

  Program :
  Ede Terenyi – Ciclul „Dincolo de tăcere” (Şerban Codrin)
  Irina Odăgescu Ţuţuianu – Continuum Y
  Anatol Vieru – Ciclul „ Destinderi” (Nicolae Labiş) : Ceară; Cearcăn; Toamnă
  Darie Nemeş Bota – Ciclul „Lu mi dum” (Răzvan Ropotan) p.a.a.
  Dumitru Capoianu – Amurg (Victor Ion Popa) : Întrebare (Victor Ion Popa)
  Nicolae Coman – Freudvoll und leidvoll (Goethe) : Gefunden (Goethe); Mädchenmelancholie (Rainer Maria Rilke) p.a.
  Valentin Timaru – Din Ciclul „Cântece” (pe versuri de Ana Blandiana) : Octombrie; Baladă; Rugăciune
  Theodor Grigoriu – Din Ciclul „ Poeţi şi Abisul Timpului” : Clipa Genezei (Ion Barbu); Zbor deasupra valurilor (Mihai Eminescu)
  Viorel Munteanu – Ciclul „Întoarceri la Blaga” : 7 poeme pentru soprană şi pian p.a.a.

  INTRAREA LIBERĂ

 • Bianca Luigia Manoleanu

  Bianca Luigia Manoleanu

  „Cu una din vocile cele mai bune pentru genul atât de pretenţios al liedului, Bianca Manoleanu s-a impus în arta interpretativă ca soprană cu o foarte mare forţă de expresie, cu o frazare impecabilă şi o distincţie aparte”. Colaborează cu orchestrele filarmonicilor din Bucureşti şi din ţară, susţine numeroase concerte vocal-simfonice în compania unor prestigioase… Citeşte mai mult »

  Soprană
 • Remus Manoleanu

  Remus Manoleanu

  Remus Manoleanu s-a născut la Alba Iulia (1949) şi a urmat cursurile Liceului de Muzică din Cluj-Napoca, clasa de pian a doamnei Valeria Taban. A absolvit Conservatorul Ciprian Porumbescu din Bucureşti în 1972, unde a lucrat cu Ovidiu Drimba, Gabriel Amiraş şi Gh. Halmoş. Absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti, după care… Citeşte mai mult »

  Pianist
 • unmb_sala_enescu

  UNMB

  Universitatea Națională de Muzică din București (UNMB) a fost creată în anul 1864. În timp, domeniile sale de studiu s-au îmbogățit și diversificat. Însuși George Enescu, devenit apoi profesor de onoare al instituției, avea să sprijine studenții și muzicienii. Multe generații de absolvenți ai Univeristății au purtat marca influențelor lui Enescu. Astăzi, Universitatea este o… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole
 • muzica-sec-xxi

  Muzica sec. XXI - Workshop // Enescu și contemporanii săi

  Festivalul continuă tradiția lansată de George Enescu, recunoscut pentru preocuparea sa privind creația specifică timpului său, promovarea noilor talente și a ideilor noi, inovatoare. Ca în fiecare an, vor fi prezentaţi creatori români și străini talentaţi, ansambluri și interpreți dedicaţi fenomenului muzical în contemporaneitate. Ansamblul IconArts propune concerte interactive New Generation, care se vor desfășura… Citeşte mai mult »

  serie