• 600full-alissa-margulis

  Recitaluri și concerte camerale

  Sâmbătă 14.09 17:00 Ateneul Român

  Dirijor : ENRIQUE MAZZOLA
  Solist : ALISSA MARGULIS – vioară

  Program :
  J. Sibelius – Concertul pentru vioară în re minor op.47
  H. Berlioz – Simfonia fantastică op. 14

  Stoc Epuizat
 • L’Orchestre national d’Île-de-France

  Orchestra Naţională d’Île-de-France

  Creată în 1974, Orchestre national d’Ile-de-France primeşte fonduri de la Consiliul Regional al Ile-de-France şi de la Ministerul Culturii. Principala ei misiune este să aducă muzica simfonică mai aproape de publicul aflat în regiunea Ile-de-France şi, în principal, să atragă noi publicuri, de tineri. Formată din 95 de muzicieni permanenţi, orchestră susţine în jur de… Citeşte mai mult »

  Orchestră
 • enrique mazzola

  Enrique Mazzola

  Dirijorul italian Enrique Mazzola este cel mai nou director muzical al Orchestre National d’Ile de France (ONDIF); el ocupă această funcţie din stagiunea 2012-2013. Unul dintre cei mai dinamici dirijori ai generației sale, Enrique Mazzola este expert în interpretarea belcanto-ului, fiind specializat și în lucrări din perioada clasică și de la începutul Romantismului. Născut în… Citeşte mai mult »

  Dirijor
 • Alissa Margulis

  Alissa Margulis

  The Guardian descrie stilul de a cânta al Alissei Margulis ca „excepțional”, Ivry Gitlis spune despre ea că este „o revelație”, iar Martha Argerich o numește „o personalitate muzicală puternică”. Apreciată pentru performanțele sale expresive și pentru puternica emoție pe care o transmite, Alissa Margulis concertează frecvent în săli de concerte importante precum Palais des… Citeşte mai mult »

  Vioară
 • Credit foto: Sabina Ulubeanu

  Ateneul Român

  A fost construit în inima Bucureștiului în urmă cu 120 de ani și este un edificiu-simbol al culturii române. Bolta sălii este ornată cu elemente antropomorfe, zoo şi fito, în relief policromat aurit, având ca sursă de inspiraţie basmele populare româneşti. Fresca amplă, cu o dimensiune de 75 de metri, de pe peretele circular al… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole
 • recitaluri-si-orchestre

  Recitaluri și concerte camerale

  Revenirea lui Radu Lupu în România este unul dintre evenimentele majore ale Seriei de recitaluri şi concerte camerale. „Sunetul său în concert este de neînlocuit. Nu poți experimenta așa ceva ascultând o înregistrare”, notează The New Yorker. Un alt eventiment marcant: prezenţa actorului John Malkovich în calitate de narator al crimei melodramatice The Infernal Comedy… Citeşte mai mult »

  serie