• liudmila

  Mari orchestre ale lumii

  Joi 12.09 19:30 Sala Mare a Palatului

  Dirijor : ANTONIO PAPPANO

  Program :
  G. VerdiRequiem

  Solişti :
  LIUDMYLA MONASTYRSKA – soprană
  EKATERINA SEMENCHUK – mezzo-soprană
  SAIMIR PIRGU  – tenor
  RENÉ PAPE – bas

  Concert prezentat de enel_romania

  Stoc Epuizat
 • santa cecilia

  Orchestra dell'Academia Nazionale di Santa Cecilia

  Orchestra Accademia Nazionale di Santa Cecilia a fost una dintre primele din Italia care s-a dedicat exclusiv repertoriului simfonic, realizând premiere ale unor capodopere importante ale secolului 20. Din 1908 până în prezent, Orchestra a interpretat peste 14000 de concerte, colaborând cu personalităţi muzicale de seamă ale secolului. A fost dirijată de Mahler, Debussy, Strauss,… Citeşte mai mult »

  Orchestră
 • antonio pappano

  Antonio Pappano

  Unul dintre cei mai importanți dirijori ai lumii, director muzical al Operei Regale Covent Garden, unde a interpretat și înregistrat inclusiv cu soprana Angela Gheorghiu, Antonio Pappano va fi prezent la Bucureşti pe 11 şi 12 septembrie, în cadrul celei de-a XXI-a ediţii a Festivalului Internaţional „Geoge Enescu”. Antonio Pappano va urca pe scena de… Citeşte mai mult »

  Dirijor
 • liudmila

  Liudmyla Monastyrska

  Născută la Kiev, Liudmyla Monastyrska și-a făcut debutul pe scenă la Opera Națională Ucrainiană din Kiev, interpretând rolul Tatiana din opera Evgheni Oneghin, în 1996. A absolvit Academia de Muzică Ceaikovski din Kiev și a devenit solistă principală a Operei 2 ani mai târziu. De atunci a apărut în roluri de soprană dramatică precum Aida,… Citeşte mai mult »

  Soprană
 • ekaterina semenchuk

  Ekaterina Semenchuk

  Mezzosoprana rusă Ekaterina Semenchuk a participat la Festivalul Ravinia, unde a interpretat pentru prima oară “Das Klagende Lied”, sub bagheta lui James Conlon. A cântat și alături de Opera din Los Angeles în opera „Evgheni Oneghin”, în care a jucat rolul Olgăi, iar alături de Orchestra Gewandhaus din Leipzig a interpretat „Pulcinella”, cu Mikhail Jurowski…. Citeşte mai mult »

  Mezzo-Soprană
 • Saimir Pirgu

  Saimir Pirgu

  Avansul uluitor al lui Saimir Pirgu de la conservatorul din Italia la roluri principale interpretate pe cele mai importante scene de operă din lume îl poziționează în noua generație de tenori lirici preferaţi de dirijori de top precum Claudio Abbado, Riccardo Muti, Lorin Maazel, Daniele Gatti, Nikolau Harnoncourt, Antonio Pappano, James Conlon. Samir Pirgu a… Citeşte mai mult »

  Tenor
 • René Pape

  René Pape

  René Pape a studiat în orașul său natal, Dresda, și a debutat încă din timpul școlii la Opera de Stat din Berlin (1988), rămânând până azi membru al instituției. Toate rolurile principale din repertoriul său (Rocco, König Marke, König Hein-rich, Pogner, Fasolt, Hunding, Sarastro, Figaro, Leporello, Parsifal, Boris Godunov și Don Giovanni) au fost dirijate… Citeşte mai mult »

  Bas
 • sala-palatului-feature

  Sala Mare a Palatului

  Sala Mare a Palatului este un edificiu modern, situat în centrul orașului București, construit în continuarea fostului Palat Regal, în prezent Muzeul Național de Artă al României. Are o capacitate de 4060 locuri, dispuse în formă de amfiteatru. La Sala Mare a Palatului au loc toate evenimentele din seria de concerte „Mari orchestre ale lumii”… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole
 • mari-orchestre

  Mari orchestre ale lumii

  Prin seria Mari Orchestre ale Lumii, Festivalul Internaţional “George Enescu” se situează în topul evenimentelor de gen la nivel internațional, pentru că reuneşte orchestre de talie mondială, care sunt cap de afiș la New York, Berlin, Melbourne sau Viena. Doar în străinătate, la marile festivaluri precum cele de la Lucerna sau Salzburg, mai puteți întâlni… Citeşte mai mult »

  serie