• orchestra_romana_de_tineret

  Mari orchestre ale lumii

  Duminică 08.09 19:30 Sala Mare a Palatului

  Dirijor : LAWRENCE FOSTER

  Program :
  D. Dediu – Frenesia pentru orchestră op. 84 (2000)
  J. Brahms – Dublul concert pentru vioară, violoncel şi orchestră în la minor op. 102
  Solişti : PINCHAS ZUKERMAN – vioară
                   AMANDA FORSYTH – violoncel
  M. Ravel – Rapsodie espagnole
  M. Ravel – Pavane pour une infante défunte
  M. Ravel – Alborada del Gracioso
  M. Ravel – Bolero

  Concert prezentat de romelectro-logo

  Stoc Epuizat
 • orchestra romana de tineret

  Orchestra Română de Tineret

  Apariţia proiectului „Orchestra Română de Tineret – spirit enescian şi tradiţie europeană” (2008), a pornit din necesitatea racordării tinerei generaţii de muzicieni români la exigenţele şi aspiraţiile artistice europene. Acest lucru s-a putut realiza prin iniţiativa lăudabilă şi plină de entuziasm a doi dintre marii noştri artişti, violoncelistul Marin Cazacu şi dirijorul Cristian Mandeal, cu… Citeşte mai mult »

  Orchestră
 • Lawrence Foster

  Lawrence Foster

  Pentru Lawrence Foster, stagiunea 2009/10, marchează începutul mandatului său ca director muzical al Orchestrei Operei Naționale din Montpellier, dar și cea de a opta stagiune ca director artistic şi dirijor principal al Orchestrei Gulbenkian din Lisabona. Repere ale stagiunii precedente, includ concerte cu Gewandhausorchester (cu Lisa Batiashvili ca solist), Orchestra Filarmonicii din Helsinki, Orchestra Filarmonicii… Citeşte mai mult »

  Dirijor
 • Pinchas Zukerman

  Pinchas Zukerman

  Pinchas Zukerman rămâne, de mai bine de patru decenii, un fenomen în lumea muzicii. Geniul său muzical, tehnica uimitoare şi standardul artistic neșovăielnic au uimit atât publicul, cât şi pe critici. Devotat față de noua generaţie de muzicieni, Zukerman i-a inspirat pe tinerii artişti cu magnetismul şi pasiunea sa. Profesor entuziasmat, a iniţiat programe inovatoare… Citeşte mai mult »

  Vioară
 • amanda-forsyth-ro

  Amanda Forsyth

  Amanda Forsyth este violoncelist principal al Orchestrei Centrului Național de Arte din Ottawa şi membru fondator al Zukerman Chamber Player. Cântă la violoncel de la vârsta de trei ani. S-a născut în Africa de Sud, dar s-a mutat în Canada încă din copilărie. A studiat cu Harvey Shapiro la Școala Juilliard şi a fost cel… Citeşte mai mult »

  Violoncel
 • sala-palatului-feature

  Sala Mare a Palatului

  Sala Mare a Palatului este un edificiu modern, situat în centrul orașului București, construit în continuarea fostului Palat Regal, în prezent Muzeul Național de Artă al României. Are o capacitate de 4060 locuri, dispuse în formă de amfiteatru. La Sala Mare a Palatului au loc toate evenimentele din seria de concerte „Mari orchestre ale lumii”… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole
 • mari-orchestre

  Mari orchestre ale lumii

  Prin seria Mari Orchestre ale Lumii, Festivalul Internaţional “George Enescu” se situează în topul evenimentelor de gen la nivel internațional, pentru că reuneşte orchestre de talie mondială, care sunt cap de afiș la New York, Berlin, Melbourne sau Viena. Doar în străinătate, la marile festivaluri precum cele de la Lucerna sau Salzburg, mai puteți întâlni… Citeşte mai mult »

  serie