• james judd

  Mari orchestre ale lumii

  Vineri 20.09 19:30 Sala Mare a Palatului

  ORCHESTRA de CAMERĂ RADIO
  CORUL ACADEMIC RADIO
  CORUL DE COPII RADIO

  Dirijor : JAMES JUDD
  Dirijorul Corului : DAN MIHAI GOIA
  Dirijorul Corului de copii : VOICU POPESCU

  Program :
  B. BrittenWar Requiem op. 66

  Solişti :
  MICHAELA KAUNE – soprană
  KIM BEGLEY – tenor
  ADRIAN ERÖD – bariton

  Spectacol subtitrat în limba română

  Stoc Epuizat
 • Foto-Corul-Academic-Radio

  Corul Academic Radio

  Fondat în 1940 sub conducerea lui Ion Croitoru, Corul Academic de Radio s-a impus în scurt timp ca un ansamblu de elită. A fost condus, de-a lungul anilor, de Dumitru D. Botez, Dumitru D. Stancu, Gheorghe Danga, Constantin Petrovici, Emanoil Elenescu, Alexandru Şumski, Carol Litvin, Aurel Grigoraş. În prezent, la pupitrul Corului se află Dan… Citeşte mai mult »

  Cor
 • Orchestra-Radio

  Orchestra Naţională Radio

  Orchestra Naţională Radio – creată în 1928 de către Mihail Jora, şi-a făcut debutul concertistic în 1932. Printre muzicienii care i-au succedat maestrului la pupitrul orchestrei, ca distinşi dirijori, putem numi pe Alfred Alessandrescu, Theodor Rogalski, Ionel Perlea, Constantin Silvestri, Iosif Conta. Funcţia de Dirijor Permanent au deţinut-o Emanoil Elenescu, Mendi Rodan, Paul Popescu, Horia… Citeşte mai mult »

  Orchestră
 • Corul de Copii Radio

  Corul de Copii Radio

  Înfiinţat în 1945, Corul de Copii Radio a avut o evoluţie spectaculoasă încă de la apariţia sa în peisajul muzical românesc. Fondatorul său, dirijorul Ion Vanica, urmat de Elena Vicica şi Eugenia Văcărescu Necula, au contribuit decisiv la destinul artistic al ansamblului, făcând din acesta o adevărată şcoală de educaţie prin muzică a tinerelor generaţii…. Citeşte mai mult »

  Cor
 • dan mihai goia

  Dan Mihai Goia

  Născut la Cluj-Napoca, Dan Mihai Goia a studiat vioara, viola, pianul şi canto, absolvind Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti unde a abordat dirijatul coral sub îndrumarea unor maeştri precum Marin Constantin şi Petre Crăciun. Membru al Corului Naţional de Cameră „Madrigal” (între anii 1971-1995), a susţinut concerte la pupitrul acestei prestigioase formaţii corale, fiind… Citeşte mai mult »

  Dirijor
 • james judd

  James Judd

  Britanicul James Judd este dirijor principal invitat al Orchestrei Naționale de Lille din Franța și a petrecut 14 ani ca director muzical al Orchestrei Filarmonice din Florida. Timp de opt ani a fost director muzical în Noua Zeelandă, remarcându-se pentru înregistrările unor lucrări de Copland, Bernstein, Vaughan Williams sau Gershwin. Graţie lui James Judd, orchestra… Citeşte mai mult »

  Dirijor
 • voicu popescu

  Voicu Popescu

  Voicu Popescu este Dirijor şi Director General Adjunct al Corului Naţional de Cameră “Madrigal” (din anul 2011) şi dirijor principal al Corului de Copii Radio (din 2004). Între 1988 – 2004 a fost dirijor secund al Corului de Copii Radio, alături de dirijoarea Eugenia Văcărescu. În 1994 – a înfiinţat corul Sound şi apoi Fundaţia… Citeşte mai mult »

  Dirijor
 • sala-palatului-feature

  Sala Mare a Palatului

  Sala Mare a Palatului este un edificiu modern, situat în centrul orașului București, construit în continuarea fostului Palat Regal, în prezent Muzeul Național de Artă al României. Are o capacitate de 4060 locuri, dispuse în formă de amfiteatru. La Sala Mare a Palatului au loc toate evenimentele din seria de concerte „Mari orchestre ale lumii”… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole
 • mari-orchestre

  Mari orchestre ale lumii

  Prin seria Mari Orchestre ale Lumii, Festivalul Internaţional “George Enescu” se situează în topul evenimentelor de gen la nivel internațional, pentru că reuneşte orchestre de talie mondială, care sunt cap de afiș la New York, Berlin, Melbourne sau Viena. Doar în străinătate, la marile festivaluri precum cele de la Lucerna sau Salzburg, mai puteți întâlni… Citeşte mai mult »

  serie