• gheorghe costin event

  Concerte în țară

  Vineri 13.09 --:-- Timişoara

  Dirijor : GHEORGHE COSTIN
  Solişti : MANUELA IANA-MIHĂILESCU şi DRAGOŞ MIHĂILESCU

  Program:
  G. Enescu – Suita a II-a în Do Major op. 20
  Fr. Poulenc – Concertul în re minor pentru două piane şi orchestră FP 61
  B. Bartók –  Suita „Mandarinul miraculos” op. 19

 • gheorghe costin

  Gheorghe Costin

  Dirijor, compozitor, profesor de orchestră. Şi-a început activitatea dirijorală la Filarmonica din Târgu Mureş (1986-1988) a continuat-o la Filarmonica „Moldova“ din Iaşi (1988-2001) revenind apoi la Timişoara, la Filarmonica „Banatul“ (din 2001). În curând A dovedit egală disponibilitate atât pentru genul simfonic cât şi pentru operă. A fost invitat să dirijeze la pupitrul tuturor orchestrelor… Citeşte mai mult »

  Dirijor
 • filarmonica banatul

  Filarmonica Banatul Timișoara

  Înfiinţarea Filarmonicii Banatul Timişoara în anul 1947 a fost rezultatul unei intense activităţi artistice a unor societăţi şi asociaţii muzicale precum Societatea filarmonică timişoreană (1871), Asociaţia Amicii muzicii (1920) – în timp fiind cunoscută şi sub denumirile de Societatea filarmonică George Enescu (1945), Societatea filarmonică Banatul (1946) şi Societatea filarmonică Amicii muzicii (1947) care, de-a… Citeşte mai mult »

  Orchestră
 • Manuela Mihăilescu

  Manuela Mihăilescu

  Absolventă a Conservatorului Ciprian Porumbescu din Bucureşti la clasa de pian a pianistului Gabriel Amiraș, Manuela Iana – Mihăilescu este conferenţiar universitar la catedra de pian a Facultăţii de Muzică din cadrul Universităţii de Vest din Timisoara și solist onorific al Filarmonicii Banatul din Timișoara. În anul 1993, Manuela Iana-Mihăilescu a efectuat o specializare în… Citeşte mai mult »

  Pian
 • Dragoş Mihăilescu

  Dragoş Mihăilescu

  Dragoş Mihăilescu este solist concertist al Filarmonicii Banatul din Timișoara. A studiat pianul la Liceul de Artă Ion Vidu din Timişoara şi apoi la Conservatorul Ciprian Porumbescu din Bucureşti. Din anul 1990 este şi cadru didactic asociat la Facultatea de Muzică din cadrul UVT Timişoara. Din anul 2012 deține titlul de doctor în muzică, doctoratul… Citeşte mai mult »

  Pian
 • Concerte în țară

  Maxim Vengerov, în calitate de solist și dirijor al „Virtuozilor” din București, Jordi Savall și Hesperion XXI La Capela Reial de Catalunya, pianistul Matei Varga, violoniștii Liviu Prunaru (concertmaestru al Orchestrei Concertgebouw din Amsterdam) și Antal Zalai (laureat al Concursului Enescu, 2011) – aceștia sunt doar câțiva dintre artiștii care vor putea fi aplaudaţi pe… Citeşte mai mult »

  serie