• george petrou

  Concertele de la miezul nopții

  Duminică 08.09 22:30 Ateneul Român

  Dirijor : GEORGE PETROU

  Program :
  G.F. HändelAlessandro HWV21 (Dramă muzicală în trei acte)
  Libret : Paolo Rolli

  Distribuţia :
  Alessandro – MAX EMANUEL CENČIĆ
  Rossane – JULIA LEZHNEVA
  Lisaura – LAURA AIKIN
  Clito – PAVEL KUDINOV
  Tassile – XAVIER SABATA
  Leonato – JUAN SANCHO
  Cleone – VASILY KHOROSHEV

  Concert prezentat de enel_romania

  Stoc Epuizat
 • armonia atenea

  George Petrou

  George Petrou s-a îndreptat spre dirijat după o carieră ca pianist concertist, de-a lungul căreia a apărut pe scena multor mari săli de concerte din lume și a fost invitat special al marilor radiouri europene precum BBC 3, SDR, Deutschland Radio, Radio Swiss-Romand, Radio Cehia. Ca dirijor, s-a axat pe un repertoriu de muzică barocă,… Citeşte mai mult »

  Dirijor
 • armonia atenea

  Armonia Atenea

  Armonia Atenea este numele mai nou al fostei Camerate Atena, orchestră înființată în anul 1991 de către Societatea Prietenii Muzici din Atena, odată cu inaugurarea Sălii de Concerte Megaron din Atena. Din 2011, orchestra şi-a împărţit activitățile principale între Megaron și noul Centru Cultural Onassis din Atena. Repertoriul Armoniei Atenea se întinde de la stilul… Citeşte mai mult »

  Orchestră
 • Max Emanuel Cencic

  Max Emanuel Cenčić

  În ultimii ani, Max Emanuel Cenčić a fost recunoscut ca unul dintre cei mai importanţi contratenori din lume. Pentru început, a devenit cunoscut la nivel internaţional ca fiind membru al Corului de Băieţi din Viena, înainte de a se lansa într-o carieră de solist în 1992, ca soprană, şi din 2001 în postura de contratenor. În… Citeşte mai mult »

  Contratenor
 • Lafotogràfica 071

  Xavier Sabata

  Contratenorul Xavier Sabata s-a născut în Avià din Catalonia şi a studiat teatrul la Institul de Teatru din Barcelona, dar a decis să aprofundeze şi alte discipline artistice: saxofonul la Conservatorul din Barcelona, respectiv canto şi tehnici de cântat vechi la Escola Superior de Musica Catalunya şi la Conservatorul din Karlsruche, unde i-a avut drept… Citeşte mai mult »

  Contratenor
 • Julia Lezhneva

  Julia Lezhneva

  Tânăra soprană rusă Julia Lezhneva a fost descrisă ca având o voce de „frumusețe angelică” (New York Times), „ton pur” (Opernwelt) și „tehnică fără cusur” (The Guardian). „O nouă stea s-a născut”, a scris Die Welt. Născută într-o familie de geofizicieni de pe insula Sahalin, în 1989, Julia Lezhneva a început să cânte la pian… Citeşte mai mult »

  Soprană
 • Laura Aikin

  Laura Aikin

  Soprana americană de renume mondial Laura Aikin a lucrat cu unii dintre cei mai mari dirijori contemporani precum Claudio Abbado, Daniel Barenboim, Pierre Boulez, Cambreling Sylvain, William Christie, Christoph von Dohnanyi, Daniele Gatti, Michael Gielen, Nikolaus Harnoncourt, René Jacobs, Fabio Luisi, Lorin Maazel, Zubin Mehta, Riccardo Muti, Helmuth Rilling, Donald Runnicles, Giuseppe Sinopoli, Markus Stenz… Citeşte mai mult »

  Soprană
 • Juan Sancho

  Juan Sancho

  Născut în Sevilla (Spania) în 1982, tenorul Juan Sancho s-a pregătit iniţial ca pianist până să fie acceptat la Escola Superior de Música de Catalunya (Barcelona) pentru a studia voce în cadrul departamentului de muzică veche împreună cu Lambert Climent, primind totodată o bursă din partea Monsterrat Figueras.Ulterior, a studiat cu Raphaël Sikorski (Laboratoire de… Citeşte mai mult »

  Tenor
 • Pavel Kudinov

  Pavel Kudinov

  Pavel Kudinov s-a născut în Dimitrovgrad și a absolvit Conservatorul Sobinov din Saratov. A urcat pe scenă încă din timpul studiilor, interpretând roluri precum Bartolo (Bărbierul din Sevilla), Regele (Aida), Rene (Iolanta). Cariera de solist l-a dus pe scenele operelor din Samara, Helikon din Moscova, unde a cântat în rolurile Gremin (Eugen Oneghin), Ramfis /… Citeşte mai mult »

  Bas
 • Vasily Khoroshev

  Vasily Khoroshev

  Vasily Khoroshev este unul dintre cei mai promiţători contratenori ai zilelor noastre. Khoroshev s-a născut în Rusia în 1986. Din 2005 a studiat la Conservatorul de Stat „PI Ceaikovski” din Moscova, clasa prof. Petru Skusnichenko. A câștigat deja un număr mare de premii internaționale. Khoroshev a debutat în sala Bolshoi, Moscova (2006) în rolul Cherubino… Citeşte mai mult »

  Contratenor
 • Credit foto: Sabina Ulubeanu

  Ateneul Român

  A fost construit în inima Bucureștiului în urmă cu 120 de ani și este un edificiu-simbol al culturii române. Bolta sălii este ornată cu elemente antropomorfe, zoo şi fito, în relief policromat aurit, având ca sursă de inspiraţie basmele populare româneşti. Fresca amplă, cu o dimensiune de 75 de metri, de pe peretele circular al… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole
 • concertele-de-la-miezul-noptii

  Concertele de la miezul nopții

  Christian Zacharias și Orchestra de Cameră din Lausanne revin, în miez de noapte, pentru două concerte de orientare mozartiană. La rândul lor, fideli ai Festivalului, Sir Neville Marriner și orchestra San Martin in the Fields, aduc un suflu britanic și romantic. Barocul instrumental este reînviat prin muzică și instrumente de epocă, de Ansamblul „Europa galante”…. Citeşte mai mult »

  serie