• Maxim-Quartet

  Concerte în țară

  Vineri 20.09 19:00 Ploieşti

  Sala Filarmonicii ”Paul Constantinescu”

  HORIA MAXIM – pian
  MIHAELA ANICA
  – flaut
  FERNANDO MIHALACHE
  – acordeon
  SĂNDEL SMĂRĂNDESCU
  – contrabas

  Program :
  Transcripţii şi aranjamente după lucrări de  F. Schubert, P. I. Ceaikovski, A. Glazunov, I. Stravinski, F. LisztDan Dediu

 • Maxim Quartet

  Maxim Quartet

  Maxim Quartet a fost fondat în 2011 într-un format atipic pentru lumea muzicală clasică. Membrii săi, Horia Maxim (pian), Mihaela Anica (flaut), Fernando Mihalache (acordeon) și Săndel Smărăndescu (contrabas), sunt artiști importanți pe scenele de muzică clasică din România. Cei patru muzicieni transformă, în recitalurile lor, gândirea muzicală clasică într-o emblemă a creativității contemporane. Această… Citeşte mai mult »

 • MCRI9645 m

  Horia Maxim

  „Acest pianist posedă o capacitate remarcabilă de exprimare artistică, dublată de o stăpânire ireproșabilă a instrumentului.“ (Ziarul „Adevărul”) „Horia Maxim demonstrează o forță evocatoare impresionantă.“  (Revista „Actualitatea Muzicală”) Considerat a fi unul dintre cei mai buni pianişti ai generaţiei sale, Horia Maxim (născut în anul 1971, la Galaţi) este un muzician a cărui prezenţă constantă… Citeşte mai mult »

  Pian
 • fernando mihalache

  Fernando Mihalache

  Fernando Mihalache este unul dintre puținii acordeoniști din România care poate performa cu succes în musicaluri și spectacole de jazz, dar și în recitaluri de muzică de cameră. Abilitățile sale remarcabile i-au permis să abordeze o mare varietate de stiluri muzicale și genuri. Talentul muzical al lui Fernando a fost recompensat cu invitația de a… Citeşte mai mult »

  Acordeon
 • Mihaela Anica

  Mihaela Anica

  Muzician foarte talentat, flautista Mihaela Anica a dezvoltat în ultimii 13 ani o carieră artistică fructuoasă în Franța și Austria. Ea a participat la festivaluri internaționale importante, cum ar fi Allegro Vivo, Acanthes – Flute Atelier, Festivalul George Enescu și Kulturkontakt Austria Musical Events. Mihaela face parte din prestigiosul proiectul muzical Orchestre de Flutes Francais.

  Flaut
 • sandel smarandescu

  Săndel Smărăndescu

  Contrabasistul Săndel Smărăndescu a fost un membrul unor orchestre de prestigiu, cum ar fi Filarmonica George Enescu, Orchestra Simfonică din Osaka (Japonia) și Suwon Symphony Orchestra (Coreea de Sud), acumulând astfel o experiență impresionantă. În 2002 a primit cu premiul „Aoyama Baroc Saal” (Japonia). În prezent, este un membru al Orchestrei Naționale Radio din București.

  Contrabas
 • Concerte în țară

  Maxim Vengerov, în calitate de solist și dirijor al „Virtuozilor” din București, Jordi Savall și Hesperion XXI La Capela Reial de Catalunya, pianistul Matei Varga, violoniștii Liviu Prunaru (concertmaestru al Orchestrei Concertgebouw din Amsterdam) și Antal Zalai (laureat al Concursului Enescu, 2011) – aceștia sunt doar câțiva dintre artiștii care vor putea fi aplaudaţi pe… Citeşte mai mult »

  serie