• Maxim-Quartet

  Alte evenimente

  Sâmbătă 21.09 19:00 Craiova

  Sala Filarmonicii ”Oltenia”
  HORIA MAXIM –
  pian
  MIHAELA ANICA – flaut
  FERNANDO MIHALACHE – acordeon
  SĂNDEL SMĂRĂNDESCU – contrabas

  Program :
  Transcripţii şi aranjamente după lucrări de  F. Schubert, P.I. Ceaikovski, A. Glazunov, I. Stravinski, F. Liszt, Dan Dediu

 • Maxim Quartet

  Maxim Quartet

  Maxim Quartet a fost fondat în 2011 într-un format atipic pentru lumea muzicală clasică. Membrii săi, Horia Maxim (pian), Mihaela Anica (flaut), Fernando Mihalache (acordeon) și Săndel Smărăndescu (contrabas), sunt artiști importanți pe scenele de muzică clasică din România. Cei patru muzicieni transformă, în recitalurile lor, gândirea muzicală clasică într-o emblemă a creativității contemporane. Această… Citeşte mai mult »

 • MCRI9645 m

  Horia Maxim

  „Acest pianist posedă o capacitate remarcabilă de exprimare artistică, dublată de o stăpânire ireproșabilă a instrumentului.“ (Ziarul „Adevărul”) „Horia Maxim demonstrează o forță evocatoare impresionantă.“  (Revista „Actualitatea Muzicală”) Considerat a fi unul dintre cei mai buni pianişti ai generaţiei sale, Horia Maxim (născut în anul 1971, la Galaţi) este un muzician a cărui prezenţă constantă… Citeşte mai mult »

  Pian
 • fernando mihalache

  Fernando Mihalache

  Fernando Mihalache este unul dintre puținii acordeoniști din România care poate performa cu succes în musicaluri și spectacole de jazz, dar și în recitaluri de muzică de cameră. Abilitățile sale remarcabile i-au permis să abordeze o mare varietate de stiluri muzicale și genuri. Talentul muzical al lui Fernando a fost recompensat cu invitația de a… Citeşte mai mult »

  Acordeon
 • Mihaela Anica

  Mihaela Anica

  Muzician foarte talentat, flautista Mihaela Anica a dezvoltat în ultimii 13 ani o carieră artistică fructuoasă în Franța și Austria. Ea a participat la festivaluri internaționale importante, cum ar fi Allegro Vivo, Acanthes – Flute Atelier, Festivalul George Enescu și Kulturkontakt Austria Musical Events. Mihaela face parte din prestigiosul proiectul muzical Orchestre de Flutes Francais.

  Flaut
 • sandel smarandescu

  Săndel Smărăndescu

  Contrabasistul Săndel Smărăndescu a fost un membrul unor orchestre de prestigiu, cum ar fi Filarmonica George Enescu, Orchestra Simfonică din Osaka (Japonia) și Suwon Symphony Orchestra (Coreea de Sud), acumulând astfel o experiență impresionantă. În 2002 a primit cu premiul „Aoyama Baroc Saal” (Japonia). În prezent, este un membru al Orchestrei Naționale Radio din București.

  Contrabas
 • Alte evenimente

  Corul național de cameră Madrigal (50 de ani de existenţă), inclus din 1992 în Patrimoniul Cultural Universal Unesco, invită publicul la Ateneul Român pentru un concert extraordinar. Pe lângă creațiile unor compozitori ca Guillaume de Machault, Josquin des Prez și Giovanni Pierluigi da Palestrina, corul propune o primă audiție Dan Dediu: o lucrare în stil… Citeşte mai mult »

  serie