• fazil say

  Recitaluri și concerte camerale

  Miercuri 18.09 17:00 Ateneul Român

  Dirijor : JAMES GAFFIGAN
  Solist : FAZIL SAY – pian

  Program :
  G. Enescu – Poemul simfonic „Isis” (orchestraţie de Pascal Bentoiu – după schițele compozitorului)
  Cu participarea Corului de cameră „PRELUDIU” al Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română”
  Dirijor : VOICU ENĂCHESCU
  W.A. Mozart
  – Concertul nr. 21 pentru pian şi orchestră în Do Major K.467
  J. Haydn – Simfonia nr. 104 în Re Major H.1/104 „Londra”

  Stoc Epuizat
 • James Gaffigan

  James Gaffigan

  Aclamat pentru naturaleţea cu care dirijează şi măiestria sa în a lucra cu oamenii şi a se face înţeles, James Gaffigan continuă să atragă atenţia internaţională şi e considerat de mulţi a fi unul dintre cei mai remarcabili dirijori tineri americani de astăzi. În ianuarie 2010, a fost numit Dirijor Principal al Orchestrei Simfonice din… Citeşte mai mult »

  Dirijor
 • fazil say

  Fazıl Say

  Concertele susţinute de Fazıl Say sunt mai directe, mai accesibile şi mai emoţionante. Pe scurt, ajung fix la inima spectatorilor. La această concluzie a ajuns Aribert Reimann în 1987, în timpul unei vizite la Ankara, când a avut ocazia să-l asculte pe pianistul care atunci avea 17 ani. Reimann l-a rugat imediat pe pianistul american… Citeşte mai mult »

  Pianist
 • voicu enachescu

  Voicu Enăchescu

  Fondatorul Corului de cameră Preludiu, dirijorul Voicu Enăchescu, s-a născut la data de 24 mai 1943. A fost student al Academiei de Muzică București, unde i-a avut ca profesori pe Zeno Vancea, Alexandru Pașcanu, Petre Crăciun și Constantin Romașcanu. Din 1991 este director al Centrului Național de Artă Tinerimea română. De-a lungul timpului, Voicu Enăchescu… Citeşte mai mult »

  Dirijor
 • Credit foto: Sabina Ulubeanu

  Ateneul Român

  A fost construit în inima Bucureștiului în urmă cu 120 de ani și este un edificiu-simbol al culturii române. Bolta sălii este ornată cu elemente antropomorfe, zoo şi fito, în relief policromat aurit, având ca sursă de inspiraţie basmele populare româneşti. Fresca amplă, cu o dimensiune de 75 de metri, de pe peretele circular al… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole
 • recitaluri-si-orchestre

  Recitaluri și concerte camerale

  Revenirea lui Radu Lupu în România este unul dintre evenimentele majore ale Seriei de recitaluri şi concerte camerale. „Sunetul său în concert este de neînlocuit. Nu poți experimenta așa ceva ascultând o înregistrare”, notează The New Yorker. Un alt eventiment marcant: prezenţa actorului John Malkovich în calitate de narator al crimei melodramatice The Infernal Comedy… Citeşte mai mult »

  serie