• jurowski05

  Mari orchestre ale lumii

  Vineri 13.09 19:30 Sala Mare a Palatului

  Dirijor : VLADIMIR JUROWSKI
  Solist : ANIKA VAVIC – pian

  Program :
  N. Rimski-Korsakov – Uvertura Marele Paşte rusesc op. 36
  S. Prokofiev – Concertul nr. 3 pentru pian şi orchestră în Do Major op. 26
  A. Bruckner – Simfonia nr. 1 în do minor WAB 101

  Stoc Epuizat
 • London Philharmonic Orchestra

  London Philharmonic Orchestra

  Înfiinţată în 1932 de catre Sir Thomas Beecham, Orchestra Filarmonicii din Londra a oferit, inca de la inceputurile sale, muzica de calitate publicului si un salariu fix artistilor sai, un lucru inedit in acea perioada. Multi dintre cei 106 muzicanti cu care orchestra a fost formata erau din provincie sau erau tineri care abia isi… Citeşte mai mult »

  Orchestră
 • Vladimir Jurowski

  Vladimir Jurowski

  Considerat unul dintre cei mai importanţi interpreţi ai operelor lui Stravinsky, Vladimir Jurowski s-a născut în Moscova, în anul 1972. Este fiul dirijorului Mikhail Jurowski şi nepotul compozitorului de muzică de film Vladimir Mihailovici Jurowski. Şi-a început studiile muzicale la Conservatorul din Moscova şi le-a continuat la Universitatea de Muzică “Carl Maria von Weber” din… Citeşte mai mult »

  Dirijor
 • Anika Vavic

  Anika Vavic

  „Anika Vavic este o pianistă extraordinar de talentată” spune Mariss Jansons, iar Zubin Mehta apreciază „tehnica sa strălucitoare și stilul sau inteligent și pasionat de interpretare.” De la primul concert desfășurat în orașul său natal Belgrad, la vârsta de 8 ani, a excelat în recitaluri solo, concerte cu orchestra, apariții în programe de radio și… Citeşte mai mult »

  Pian
 • sala-palatului-feature

  Sala Mare a Palatului

  Sala Mare a Palatului este un edificiu modern, situat în centrul orașului București, construit în continuarea fostului Palat Regal, în prezent Muzeul Național de Artă al României. Are o capacitate de 4060 locuri, dispuse în formă de amfiteatru. La Sala Mare a Palatului au loc toate evenimentele din seria de concerte „Mari orchestre ale lumii”… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole
 • mari-orchestre

  Mari orchestre ale lumii

  Prin seria Mari Orchestre ale Lumii, Festivalul Internaţional “George Enescu” se situează în topul evenimentelor de gen la nivel internațional, pentru că reuneşte orchestre de talie mondială, care sunt cap de afiș la New York, Berlin, Melbourne sau Viena. Doar în străinătate, la marile festivaluri precum cele de la Lucerna sau Salzburg, mai puteți întâlni… Citeşte mai mult »

  serie