• leonidas-kavakos

  Mari orchestre ale lumii

  Sâmbătă 14.09 20:00 Sala Mare a Palatului

  Dirijor : VLADIMIR JUROWSKI
  CORUL ACADEMIC RADIO
  Dirijor : DAN MIHAI GOIA
  Solist : LEONIDAS KAVAKOS – vioară

  Program :
  J. Brahms – Concertul pentru vioară şi orchestră în Re Major op. 77
  G. Enescu – Simfonia nr. 3 cu cor în Do Major op. 21

  Stoc Epuizat
 • London Philharmonic Orchestra

  London Philharmonic Orchestra

  Înfiinţată în 1932 de catre Sir Thomas Beecham, Orchestra Filarmonicii din Londra a oferit, inca de la inceputurile sale, muzica de calitate publicului si un salariu fix artistilor sai, un lucru inedit in acea perioada. Multi dintre cei 106 muzicanti cu care orchestra a fost formata erau din provincie sau erau tineri care abia isi… Citeşte mai mult »

  Orchestră
 • Vladimir Jurowski

  Vladimir Jurowski

  Considerat unul dintre cei mai importanţi interpreţi ai operelor lui Stravinsky, Vladimir Jurowski s-a născut în Moscova, în anul 1972. Este fiul dirijorului Mikhail Jurowski şi nepotul compozitorului de muzică de film Vladimir Mihailovici Jurowski. Şi-a început studiile muzicale la Conservatorul din Moscova şi le-a continuat la Universitatea de Muzică “Carl Maria von Weber” din… Citeşte mai mult »

  Dirijor
 • Foto-Corul-Academic-Radio

  Corul Academic Radio

  Fondat în 1940 sub conducerea lui Ion Croitoru, Corul Academic de Radio s-a impus în scurt timp ca un ansamblu de elită. A fost condus, de-a lungul anilor, de Dumitru D. Botez, Dumitru D. Stancu, Gheorghe Danga, Constantin Petrovici, Emanoil Elenescu, Alexandru Şumski, Carol Litvin, Aurel Grigoraş. În prezent, la pupitrul Corului se află Dan… Citeşte mai mult »

  Cor
 • dan mihai goia

  Dan Mihai Goia

  Născut la Cluj-Napoca, Dan Mihai Goia a studiat vioara, viola, pianul şi canto, absolvind Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti unde a abordat dirijatul coral sub îndrumarea unor maeştri precum Marin Constantin şi Petre Crăciun. Membru al Corului Naţional de Cameră „Madrigal” (între anii 1971-1995), a susţinut concerte la pupitrul acestei prestigioase formaţii corale, fiind… Citeşte mai mult »

  Dirijor
 • leonidas kavakos

  Leonidas Kavakos

  Leonidas Kavakos și-a stabilit reputația de violonist și artist de o calitate rară, cunoscut la cel mai înalt nivel pentru virtuozitate, muzicalitate și integritatea felului de a cânta. Recunoașterea internațională a venit când Kavakos era încă adolescent. A câștigat concursul Sibelius în 1985 și, trei ani mai târziu, concursul Paganini. De atunci, a lucrat cu… Citeşte mai mult »

  Vioară
 • sala-palatului-feature

  Sala Mare a Palatului

  Sala Mare a Palatului este un edificiu modern, situat în centrul orașului București, construit în continuarea fostului Palat Regal, în prezent Muzeul Național de Artă al României. Are o capacitate de 4060 locuri, dispuse în formă de amfiteatru. La Sala Mare a Palatului au loc toate evenimentele din seria de concerte „Mari orchestre ale lumii”… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole
 • mari-orchestre

  Mari orchestre ale lumii

  Prin seria Mari Orchestre ale Lumii, Festivalul Internaţional “George Enescu” se situează în topul evenimentelor de gen la nivel internațional, pentru că reuneşte orchestre de talie mondială, care sunt cap de afiș la New York, Berlin, Melbourne sau Viena. Doar în străinătate, la marile festivaluri precum cele de la Lucerna sau Salzburg, mai puteți întâlni… Citeşte mai mult »

  serie