• breuninger

  Muzica sec. XXI - Workshop // Enescu și contemporanii săi

  Sâmbătă 21.09 11:00 Sala Mică a Palatului

  Recital :
  LAURENT ALBRECHT BREUNINGER – vioară

  THOMAS DUIS – pian

  Program :
  Cl. Debussy – Sonata pentru vioară şi pian în sol minor L 140
  L. Vierne – Sonata pentru vioară şi pian în sol minor op. 23
  G. Enescu – Sonata nr. 3 pentru pian şi vioară în la minor „în caracter popular românesc” op. 25
  M. Ravel – Rapsodia pentru vioară şi pian op. 76 „Tzigane”

 • Albrecht Laurent Breuninger

  Albrecht Laurent Breuninger

  În 1997, Albrecht Laurent Breuninger a devenit primul violonist german din istorie care s-a clasat în primii trei în cadrul concursului „Regina Elisabeta”. În acelaşi an a mai primit premiul pentru compoziţie, acordat de Brandenburgische Sommerkonzerte pentru prima sa lucrare pentru cvartet de corzi. Avea deja în palmares trofee primite în Brescia (1984), Belgrad (1986),… Citeşte mai mult »

  Violonist
 • thomas duis

  Thomas Duis

  Thomas Duis a fost câștigătorul celei de-a 5-a ediții a renumitului concurs Artur Rubinstein din Tel Aviv, iar doi ani mai târziu a fost premiat la competiția internatională ARD la Munchen. Numeroase premii în Europa (Koln, Vercelli, Atena, Leeds) și Australia (Sydney) marchează cariera sa anterioară. Din 1979, Thomas Duis cântă în mod regulat în… Citeşte mai mult »

  Pianist
 • sala auditorium

  Sala Mică a Palatului

  Inaugurată ca secţie a Muzeului Naţional de Artă al României în toamna anului 1995, Sala Mică a Palatului, sau Auditorium, beneficiază de echipamente audio de înaltă performanţă. Acestea fac posibilă aici organizarea unei game variate de manifestări – concerte, vizionări de filme, simpozioane, conferinţe internaţionale. Sala Mică a Palatului are o capacitate de 450 locuri.

  sală de spectacole
 • muzica-sec-xxi

  Muzica sec. XXI - Workshop // Enescu și contemporanii săi

  Festivalul continuă tradiția lansată de George Enescu, recunoscut pentru preocuparea sa privind creația specifică timpului său, promovarea noilor talente și a ideilor noi, inovatoare. Ca în fiecare an, vor fi prezentaţi creatori români și străini talentaţi, ansambluri și interpreți dedicaţi fenomenului muzical în contemporaneitate. Ansamblul IconArts propune concerte interactive New Generation, care se vor desfășura… Citeşte mai mult »

  serie