• Jordi_Savall-new-1

  Recitaluri și concerte camerale

  Vineri 20.09 17:00 Ateneul Român

  Dirijor : JORDI SAVALL

  Program :
  DINASTIA BORGIA  – Biserica şi puterea în Renaştere

  Concept artistic al proiectului : Jordi Savall & Montserrat Figueras
  Dramaturgia şi surse istorice : Josep Piera & Manuel Forcano
  Colaboratori : Josep Piera, Joan F. Mira, Vicent Ros

  LA CAPELLA REIAL DE CATALUNIA
  Solişti :
  ADRIANA FERNANDEZ
  (soprană), PASCAL BERTIN (contratenor),
  DAVID SAGASTUME
  (contratenor), LLUÍS VILAMAJO (tenor),
  FRANCESC GARRIGOSA (tenor), FURIO ZANASI (bariton),
  DANIELE CARNOVICH
  (bas)
  Lectura :
  JOSEP PIERA (Valencian / Catalán), JESÚS FUENTE (Castilian), DANIELE CARNOVICH (Italian)

  HESPÈRION XXI
  JORDI SAVALL
  (viola da gamba soprano), ANDREW LAWRENCE-KING (psaltery, arpa doppia & arpa cruzada), DIMITRI PSONIS (santur), DRISS EL MALOUMI (voice & oud), SERGI CASADEMUNT (viola da gamba tenor), IMKE DAVID (viola da gamba bass), PHILIPPE PIERLOT (viola da gamba bass), XAVIER DÍAZ-LATORRE (vihuela de mano & guitar), SEBASTIAN MARQ (flutes), NEDYALKO NEDYALKOV (kaval), JEAN-PIERRE CANIHAC (cornett), BÉATRICE DELPIERRE (schawm), DANIEL LASSALLE (sackbut), JOSEP BORRÀS (basoon), CARLOS GARCIA-BERNALT (organo di legno), PEDRO ESTEVAN (prscusion & bells)

  Cu sprijinul generalitat catalunya   institut ramon  program cultura

  Stoc Epuizat
 • Jordi Savall

  Jordi Savall

  Din anii ‘70 încoace, Jordi Savall e unul dintre cele mai importante nume din lumea muzicii occidentale vechi, fiind creditat cu readucerea la viață și pe scenă a violei da gamba. Violist, compozitor și dirijor, Savall s-a apropiat de muzică începând cu violoncelul, pe care l-a ales pentru că i s-a părut că seamănă cel… Citeşte mai mult »

  Dirijor
 • Credit foto: Sabina Ulubeanu

  Ateneul Român

  A fost construit în inima Bucureștiului în urmă cu 120 de ani și este un edificiu-simbol al culturii române. Bolta sălii este ornată cu elemente antropomorfe, zoo şi fito, în relief policromat aurit, având ca sursă de inspiraţie basmele populare româneşti. Fresca amplă, cu o dimensiune de 75 de metri, de pe peretele circular al… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole
 • recitaluri-si-orchestre

  Recitaluri și concerte camerale

  Revenirea lui Radu Lupu în România este unul dintre evenimentele majore ale Seriei de recitaluri şi concerte camerale. „Sunetul său în concert este de neînlocuit. Nu poți experimenta așa ceva ascultând o înregistrare”, notează The New Yorker. Un alt eventiment marcant: prezenţa actorului John Malkovich în calitate de narator al crimei melodramatice The Infernal Comedy… Citeşte mai mult »

  serie