• giulio prandi

  Concertele de la miezul nopții

  Duminică 15.09 22:30 Ateneul Român

  „DEATH AND RESURRECTION” – între Baroc şi Clasicism
  Un proiect al Fundației Royaumont (Franța) şi al Colegiului Ghislieri (Italia)
  Dirijor : GIULIO PRANDI
  Solişti : ROBERTA INVERNIZZI – soprană
  SALVO VITALE – bas
  FRANCESCA BONCOMPAGNI – soprană
  KARIN SELVA – soprană
  MARTA FUMAGALLI – mezzo-soprană
  LUCA CERVONI – tenor
  MARCO BUSSI – bas

  Program :
  W.A. Mozart – Regina Coeli în Do Major KV 108 (1771)
  D. Perez – Mattutino de’ morti  (1774)

  Concert prezentat de enel_romania

  Stoc Epuizat
 • giulio prandi

  Giulio Prandi

  Născut în 1977, Giulio Prandi a studiat dirijatul de orchestră la clasa lui Donato Renzetti. Are, de asemenea, o licenţă în matematică, la Universitatea din Pavia. Format ca interpret, el a studiat compoziția cu Bruno Zanolini și muzica corală cu Domenico Zingaro la Conservatorul din Milano. Este director muzical la Collegio Ghislieri din Pavia și… Citeşte mai mult »

  Dirijor
 • Roberta Invernizzi

  Roberta Invernizzi

  Născută la Milano, Roberta Invernizzi a studiat pianul și contrabasul înainte de a lua lecții cu soprana Margaret Heyward. Specializată în baroc și repertoriu clasic, azi e una dintre cele mai căutate soliste ale acestor genuri și a cântat pe scena multor teatre din Europa și Statele Unite. A lucrat cu dirijori ca Nikolaus Harnoncourt,… Citeşte mai mult »

  Soprană
 • salvo vitale

  Salvo Vitale

  Salvo Vitale s-a născut în Catania și a început studiul muzicii la Scuola Civica din Milano. A studiat cu E. Abumradi, E. Martelli și A. Groussev. Și-a continuat formarea personală în înțelegerea perioadei baroce, la cursuri conduse de A. Curtis. Repertoriul său de concert se-ntinde de la madrigal la cantate și de la oratorii la… Citeşte mai mult »

  Bas
 • Credit foto: Sabina Ulubeanu

  Ateneul Român

  A fost construit în inima Bucureștiului în urmă cu 120 de ani și este un edificiu-simbol al culturii române. Bolta sălii este ornată cu elemente antropomorfe, zoo şi fito, în relief policromat aurit, având ca sursă de inspiraţie basmele populare româneşti. Fresca amplă, cu o dimensiune de 75 de metri, de pe peretele circular al… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole
 • concertele-de-la-miezul-noptii

  Concertele de la miezul nopții

  Christian Zacharias și Orchestra de Cameră din Lausanne revin, în miez de noapte, pentru două concerte de orientare mozartiană. La rândul lor, fideli ai Festivalului, Sir Neville Marriner și orchestra San Martin in the Fields, aduc un suflu britanic și romantic. Barocul instrumental este reînviat prin muzică și instrumente de epocă, de Ansamblul „Europa galante”…. Citeşte mai mult »

  serie