• jorg widmann

  Muzica sec. XXI - Workshop // Enescu și contemporanii săi

  Vineri 06.09 17:00 Ateneul Român

  Dirijor : JÖRG WIDMANN

  Program :
  Ulpiu Vlad
  – „Lumina drumurilor”
  J. Widmann
  – „ad absurdum” piesă de concert pentru trompetă şi orchestră mică (dedicată lui Sergei Nakariakov)
  Solist : SERGEI NAKARIAKOV – trompetă
  J. Widmann
  – Misa, pentru orchestră mare
  Solişti : ALFRED MELICHAR – acordeon cu claviatură
  WILHELM BRUCK
  – chitară

  Stoc Epuizat
 • transilvania

  Filarmonica de Stat "Transilvania" Cluj

  Filarmonica de Stat „Transilvania” a fost înfiinţată în 1955, cu denumirea iniţială de Filarmonica de Stat Cluj, ca instituţie muzicală profesionistă constituită, pentru început, dintr-o orchestră simfonică mare, urmând a susţine o stagiune permanentă de concerte simfonice. Clujul, centru de tradiţie al Transilvaniei, este un oraş al cărui profil a fost dintotdeauna puternic caracterizat prin… Citeşte mai mult »

  Orchestră
 • jorg widmann

  Jörg Widmann

  Jörg Widmann a studiat clarinetul cu Gerd Stark la München Hochschule für Musik și cu Charles Neidich la Juilliard School din New York. Marea sa pasiune este muzica de camera şi ântă în mod regulat cu Tabea Zimmermann, Heinz Holliger, András Schiff, Kim Kashkashian și Hélène Grimaud. Ca solist, lucrează cu dirijori precum Christoph von… Citeşte mai mult »

  Dirijor
 • Credit foto: Sabina Ulubeanu

  Ateneul Român

  A fost construit în inima Bucureștiului în urmă cu 120 de ani și este un edificiu-simbol al culturii române. Bolta sălii este ornată cu elemente antropomorfe, zoo şi fito, în relief policromat aurit, având ca sursă de inspiraţie basmele populare româneşti. Fresca amplă, cu o dimensiune de 75 de metri, de pe peretele circular al… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole
 • muzica-sec-xxi

  Muzica sec. XXI - Workshop // Enescu și contemporanii săi

  Festivalul continuă tradiția lansată de George Enescu, recunoscut pentru preocuparea sa privind creația specifică timpului său, promovarea noilor talente și a ideilor noi, inovatoare. Ca în fiecare an, vor fi prezentaţi creatori români și străini talentaţi, ansambluri și interpreți dedicaţi fenomenului muzical în contemporaneitate. Ansamblul IconArts propune concerte interactive New Generation, care se vor desfășura… Citeşte mai mult »

  serie