• Iasi_Moldova_Philharmonic_Orchestra

  Concerte în țară

  Marţi 03.09 --:-- Iaşi

  Dirijor : LEO HUSSAIN
  Solist : MARINO FORMENTI – pian

  Program :
  Cornel Țăranu – Simfonia “Memorial”
  Sir Peter Maxwell Davies – Concertul pentru pian şi orchestră op. 188
  Harrison Birtwistle – Earth Dances

  Stoc Epuizat
 • moldova iasi

  Filarmonica de Stat „Moldova”

  Filarmonica de Stat „Moldova” din Iaşi a avut concertul inaugural la 9 octombrie 1942, sub bagheta lui George Enescu. După anul 1942, repertoriul orchestrei simfonice ieşene a devenit o preocupare principală pentru muzicieni. Profesorul Radu Constantinescu – primul director – şi ceilalti susţinători ai instituţiei nou constituite concepuseră un ansamblu capabil să abordeze repertoriul simfonic… Citeşte mai mult »

  Orchestră
 • leo hussain

  Leo Hussain

  Leo Hussain a intrat în atenția internațională în 2009, când a fost numit în funcția de director muzical la Salzburg Landestheater. De asemenea, a avut un debut senzational la Théâtre de la Monnaie (Bruxelles) într-o nouă producție, universal aclamată, a lui György Ligeti – Le Grand Macabre de La Fura dels Baus. Mai apoi, Hussain… Citeşte mai mult »

  Dirijor
 • Marino Formenti

  Marino Formenti

  Pianist și dirijor de origine italiană, Marino Formenti, considerat “un vizionar” de publicaţia New York Times, este unul dintre cei mai captivanți și mai originali interpreți ai generației sale, în special datorită concertelor sale neobișnuite și experimentale. A adus interpretări noi unor opere vechi în proiecte precum „Kurtag’s Ghosts”, „The Party”, „Piano Trips” și „Seven… Citeşte mai mult »

  Pian
 • Concerte în țară

  Maxim Vengerov, în calitate de solist și dirijor al „Virtuozilor” din București, Jordi Savall și Hesperion XXI La Capela Reial de Catalunya, pianistul Matei Varga, violoniștii Liviu Prunaru (concertmaestru al Orchestrei Concertgebouw din Amsterdam) și Antal Zalai (laureat al Concursului Enescu, 2011) – aceștia sunt doar câțiva dintre artiștii care vor putea fi aplaudaţi pe… Citeşte mai mult »

  serie