• leo hussain

  Muzica sec. XXI - Workshop // Enescu și contemporanii săi

  Joi 05.09 17:00 Ateneul Român

  Dirijor : LEO HUSSAIN
  Solist : MARINO FORMENTI – pian

  Program :
  Cornel Țăranu – Simfonia “Memorial”
  Sir Peter Maxwell Davies – Concertul pentru pian şi orchestră op. 188
  Harrison Birtwistle – Earth Dances

  Stoc Epuizat
 • Marino Formenti

  Marino Formenti

  Pianist și dirijor de origine italiană, Marino Formenti, considerat “un vizionar” de publicaţia New York Times, este unul dintre cei mai captivanți și mai originali interpreți ai generației sale, în special datorită concertelor sale neobișnuite și experimentale. A adus interpretări noi unor opere vechi în proiecte precum „Kurtag’s Ghosts”, „The Party”, „Piano Trips” și „Seven… Citeşte mai mult »

  Pian
 • leo hussain

  Leo Hussain

  Leo Hussain a intrat în atenția internațională în 2009, când a fost numit în funcția de director muzical la Salzburg Landestheater. De asemenea, a avut un debut senzational la Théâtre de la Monnaie (Bruxelles) într-o nouă producție, universal aclamată, a lui György Ligeti – Le Grand Macabre de La Fura dels Baus. Mai apoi, Hussain… Citeşte mai mult »

  Dirijor
 • moldova iasi

  Filarmonica de Stat „Moldova”

  Filarmonica de Stat „Moldova” din Iaşi a avut concertul inaugural la 9 octombrie 1942, sub bagheta lui George Enescu. După anul 1942, repertoriul orchestrei simfonice ieşene a devenit o preocupare principală pentru muzicieni. Profesorul Radu Constantinescu – primul director – şi ceilalti susţinători ai instituţiei nou constituite concepuseră un ansamblu capabil să abordeze repertoriul simfonic… Citeşte mai mult »

  Orchestră
 • Credit foto: Sabina Ulubeanu

  Ateneul Român

  A fost construit în inima Bucureștiului în urmă cu 120 de ani și este un edificiu-simbol al culturii române. Bolta sălii este ornată cu elemente antropomorfe, zoo şi fito, în relief policromat aurit, având ca sursă de inspiraţie basmele populare româneşti. Fresca amplă, cu o dimensiune de 75 de metri, de pe peretele circular al… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole
 • muzica-sec-xxi

  Muzica sec. XXI - Workshop // Enescu și contemporanii săi

  Festivalul continuă tradiția lansată de George Enescu, recunoscut pentru preocuparea sa privind creația specifică timpului său, promovarea noilor talente și a ideilor noi, inovatoare. Ca în fiecare an, vor fi prezentaţi creatori români și străini talentaţi, ansambluri și interpreți dedicaţi fenomenului muzical în contemporaneitate. Ansamblul IconArts propune concerte interactive New Generation, care se vor desfășura… Citeşte mai mult »

  serie