• matei varga

  Muzica sec. XXI - Workshop // Enescu și contemporanii săi

  Marţi 03.09 17:00 Ateneul Român

  Dirijor : RADU POPA
  Solist : MATEI VARGA – pian

  Program :
  Michael Hersch – Concert pentru pian şi orchestră
  T. Huillet – „Ombres – tribute to Debussy”
  Rolf Martinsson – Concert pentru orchestră, op. 81

  Stoc Epuizat
 • filarmonica banatul

  Filarmonica Banatul Timișoara

  Înfiinţarea Filarmonicii Banatul Timişoara în anul 1947 a fost rezultatul unei intense activităţi artistice a unor societăţi şi asociaţii muzicale precum Societatea filarmonică timişoreană (1871), Asociaţia Amicii muzicii (1920) – în timp fiind cunoscută şi sub denumirile de Societatea filarmonică George Enescu (1945), Societatea filarmonică Banatul (1946) şi Societatea filarmonică Amicii muzicii (1947) care, de-a… Citeşte mai mult »

  Orchestră
 • radu popa

  Radu Popa

  RADU POPA, dirijor permanent al Filarmonicii Banatul din Timişoara, s-a născut la Bucureşti în anul 1969. A urmat cursurile Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, absolvind în anul 1994 secţia compoziţie (clasa Prof. univ. dr. Adrian Iorgulescu), iar în anul 1996 secţia de dirijat-orchestră (clasa Prof. univ. Ludovic Bács), continuându-şi apoi formarea muzicală cu studii… Citeşte mai mult »

  Dirijor
 • Matei Varga

  Matei Varga

  Stabilit la New York, Matei Varga este recunoscut drept unul dintre cei mai importanți tineri pianiști originari din România. Debutul său la Zankel Hall din cadrul faimoasei Carnegie Hall, în octombrie 2008, a fost descris de New York Concert Review drept unul “desăvîrșit”, (Rorianne Schrade), în timp ce interpretarea Fanteziei op. 17 de Schumann la… Citeşte mai mult »

  Pian
 • Credit foto: Sabina Ulubeanu

  Ateneul Român

  A fost construit în inima Bucureștiului în urmă cu 120 de ani și este un edificiu-simbol al culturii române. Bolta sălii este ornată cu elemente antropomorfe, zoo şi fito, în relief policromat aurit, având ca sursă de inspiraţie basmele populare româneşti. Fresca amplă, cu o dimensiune de 75 de metri, de pe peretele circular al… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole
 • muzica-sec-xxi

  Muzica sec. XXI - Workshop // Enescu și contemporanii săi

  Festivalul continuă tradiția lansată de George Enescu, recunoscut pentru preocuparea sa privind creația specifică timpului său, promovarea noilor talente și a ideilor noi, inovatoare. Ca în fiecare an, vor fi prezentaţi creatori români și străini talentaţi, ansambluri și interpreți dedicaţi fenomenului muzical în contemporaneitate. Ansamblul IconArts propune concerte interactive New Generation, care se vor desfășura… Citeşte mai mult »

  serie