• Marius-Vlad-Budoiu

  Spectacole de operă și balet

  Luni 09.09 19:00 Opera Naţională Bucureşti

  „OTELLO” de Giuseppe Verdi

  Dirijor : KERI-LYNN WILSON
  Regizor : VERA NEMIROVA
  Scenograf : VIORICA PETROVICI
  Maestru de cor : STELIAN OLARIU
  Asistent regie : IRINA MACOVEI

  Distribuţia :
  Otello – MARIUS VLAD BUDOIU
  Desdemona – NICOLETA ARDELEAN
  Iago – ŞTEFAN IGNAT

  Stoc Epuizat
 • orchestra-cor-opera-bucuresti

  Orchestra şi Corul Operei Naţionale Bucureşti

  După jumătatea secolului al XIX-lea, în paralel cu teatrul italian inaugurat la Bucureşti în 1843, activează trupe lirice româneşti şi se evidenţiază pe plan internaţional voci celebre. În 1833 se înfiinţase la Bucureşti Societatea Filarmonică, iar un an mai târziu – Şcoala de muzică vocală, declamaţie şi literatură din cadrul acestei societăţi. În 1864 iau… Citeşte mai mult »

  Orchestră/cor
 • Keri-Lynn Wilson

  Keri-Lynn Wilson

  Keri-Lynn Wilson – dirijoare de operă și de muzică simfonică, a fost invitată să conducă orchestre de prestigiu internațional și a susținut concerte în Opere renumite. Recent, doamna Wilson a dirijat Dama de pică la Stockholm, Olandezul zburător la Montreal și Traviata la Salerno. În lunile următoare va dirija Carmen la Nimes, Nabucco în La… Citeşte mai mult »

  Dirijor
 • Nicoleta Ardelean

  Nicoleta Ardelean

  Născută la Satu Mare, soprana Nicoleta Ardelean, a absolvit Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, în 1997 – Facultatea de Pedagogie Muzicală – Muzică Religioasă şi în 1999 – Facultatea de Interpretare Vocală, pentru ca în 2000 să absolve Studiile Masterale. Este laureată (Marele Premiu) la Concursul Naţional de Interpretare Vocală „Sabin Drăgoi” din… Citeşte mai mult »

  Soprană
 • stefan ignat

  Ştefan Ignat

  Ștefan Ignat este absolvent al Academiei de Muzică din Bucureşti, promoţia 1995. În perioada 1995 – 1998 a studiat la Universitatea Mozarteum din Salzburg, beneficiind de o bursă de studii din partea Guvernului austriac, iar până în anul 1999 a fost solist al Teatrului de Stat din Salzburg (Austria). Din 1999 este prim-solist al Operei… Citeşte mai mult »

  Bariton
 • Marius - Gala 01

  Marius Vlad Budoiu

  S-a născut în Cluj-Napoca, oraș în care a absolvit Liceul German, apoi Academia de Muzică. A fost îndrumat spre o carieră vocală de tatăl său, baritonul Ion Budoiu, Edith Simon şi Gheorghe Roșu. După încheierea studiilor, Marius Vlad Budoiu a activat ca solist la Opera Română din Cluj. A debutat la 21 de ani în… Citeşte mai mult »

  Tenor
 • Credit foto Gin Photo (1)

  Opera Naţională Bucureşti

  Cu o istorie de aproape 140 de ani, Opera din Bucureşti, înfiinţată prin lege în anul 1877, apoi ca societate particulară în anul 1885 şi devenită teatru de stat în anul 1921, a primit un sediu nou abia în anii ’50 ai secolului trecut, până atunci funcţionând în diverse locaţii din Capitală. Actuala clădire a… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole
 • opera-si-balet

  Spectacole de operă și balet

  Între romantismul târziu, obsesiile secolului XX și cele mai moderne expresii artistice, aceasta este seria Spectacolelor de Operă și balet. Otello, una dintre cele mai importante opere de Verdi, o dramă shakespeariană încă modernă, ale cărei teme – rasismul, dragostea, gelozia și trădarea – o fac să fie prezentă pe toate scenele lumii, se bucură… Citeşte mai mult »

  serie