• leo hussain

  Mari orchestre ale lumii

  Sâmbătă 07.09 19:30 Sala Mare a Palatului

  Dirijor : LEO HUSSAIN
  Dirijorul corului : IOSIF ION PRUNNER

  Program :
  A. SchönbergGurre-Lieder

  Distribuţia :
  Tove – VIOLETA URMANA
  Waldemar – NIKOLAI SCHUKOFF
  Klaus – JOHN DASZAK
  Waldtaube – JANINA BAECHLE
  Peasant – THOMAS JOHANNES MAYER
  Narator – VICTOR REBENGIUC

  Spectacol subtitrat în limba română

  Stoc Epuizat
 • corul_academic_al_filarmonicii_george_enescu

  Corul Filarmonicii "George Enescu"

  Înfiinţat în anul 1950, Corul Filarmonicii „George Enescu” reprezintă al doilea pol muzical de anvergură al instituţiei muzicale bucureştene. Istoria muzicii corale o precede cu mai multe secole pe a celei instrumentale şi, cel puţin cantitativ, a deţinut supremaţia chiar şi în perioada apariţiei marilor opusuri simfonice ale secolului al XIX-lea. Până la mijlocul secolului… Citeşte mai mult »

  Cor
 • iosif-ion-prunner

  Iosif Ion Prunner

  Distins cu “Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler” (2003), dirijorul Iosif Ion Prunner s-a născut la Bucureşti într-o familie de muzicieni şi veche tradiţie culturală. “În mine s-au adunat, de fapt, tradiţia unei familii de muzicieni, dar şi cea a unei vechi familii de ctitori de biserici şi mănăstiri, de intelectuali cu preocupări deosebite… Citeşte mai mult »

  Dirijor şi pianist
 • violeta urmana

  Violeta Urmana

  Născută în Lituania, Violeta Urmana este una dintre cele mai căutate artiste care interpretează lucrări din repertoriul dramatic german şi italian. În ultimii ani, a interpretat roluri precum Amelia din Un Ballo in Maschera, Elisabetta în Don Carlo, Leonora în La Forza del Destino, Lady în Macbeth, Odabella în Attila, rolurile principale în Aida, La… Citeşte mai mult »

  Soprană
 • Victor Rebengiuc

  Victor Rebengiuc

  Victor Rebengiuc (născut pe 10 februarie 1933) este un premiat actor de film și teatru, cunoscut, de asemena, și ca activist social civil. Din 1957 este membru al Teatrului Bulandra, interpretând peste 200 de roluri singur pe acea scenă. Debutul l-a avut cu „Pădurea Spânzuraților” în regia lui Liviu Ciulei, dar Rebengiuc a devenit o… Citeşte mai mult »

  Actor
 • leo hussain

  Leo Hussain

  Leo Hussain a intrat în atenția internațională în 2009, când a fost numit în funcția de director muzical la Salzburg Landestheater. De asemenea, a avut un debut senzational la Théâtre de la Monnaie (Bruxelles) într-o nouă producție, universal aclamată, a lui György Ligeti – Le Grand Macabre de La Fura dels Baus. Mai apoi, Hussain… Citeşte mai mult »

  Dirijor
 • sala-palatului-feature

  Sala Mare a Palatului

  Sala Mare a Palatului este un edificiu modern, situat în centrul orașului București, construit în continuarea fostului Palat Regal, în prezent Muzeul Național de Artă al României. Are o capacitate de 4060 locuri, dispuse în formă de amfiteatru. La Sala Mare a Palatului au loc toate evenimentele din seria de concerte „Mari orchestre ale lumii”… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole
 • mari-orchestre

  Mari orchestre ale lumii

  Prin seria Mari Orchestre ale Lumii, Festivalul Internaţional “George Enescu” se situează în topul evenimentelor de gen la nivel internațional, pentru că reuneşte orchestre de talie mondială, care sunt cap de afiș la New York, Berlin, Melbourne sau Viena. Doar în străinătate, la marile festivaluri precum cele de la Lucerna sau Salzburg, mai puteți întâlni… Citeşte mai mult »

  serie