• 02.09 side by side

  Alte evenimente

  Luni 02.09 17:00 Sala Mică a Palatului

  Membrii ai PITTSBURGH SYMPHONY ORCHESTRA (SUA)
  CAMERATA REGALĂ (România)

  Dirijor : VLAD VIZIREANU (SUA)
  Solist : BEN SCHOEMAN (Africa de Sud) – pian

  Program :
  G. Enescu – Preludiu la unison (din Suita nr. 1 pentru orchestră în Do Major op. 9)
  Fr. Liszt – Concertul nr. 1 pentru pian şi orchestră în Mi bemol Major S.124
  L. van Beethoven – Simfonia nr. 7 în La Major op. 92

  Cu susținerea amromco

 • PittsburghSymphonyOrchestra_Fisheye

  Pittsburgh Symphony Orchestra

  De mai bine de 115 ani, Orchestra Simfonică din Pittsburgh (PSO) a fost unul dintre elementele esențiale în peisajul cultural local. Cunoscută pentru calitatea artistică, PSO i-a găzduit de-a lungul timpului pe unii dintre cei mai buni dirijori și muzicieni ai lumii, dând mereu dovadă de un devotament puternic pentru regiunea Pittsburgh și cetățenii săi…. Citeşte mai mult »

 • camerata regala

  Camerata Regală

  Camerata Regală a luat naştere la iniţiativa unui grup de studenţi şi absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, din dorinţa de a crea o orchestră profesionistă care să contribuie la promovarea şi dezvoltarea tinerelor talente muzicale din România. Alteţa Sa Regală Principele Radu al României a onorat propunerea membrilor fondatori ai Cameratei Regale… Citeşte mai mult »

 • Ben Schoeman

  Ben Schoeman

  Ben Schoeman est un des artistes sud-africains les plus appreciés. Il a gagné beaucoup de prix, parmi lesquels le Grand Prix dans le Cadre du Concours International de Piano à Prétoria (2008, sponsor Vodacom), compétition organisée par UNISA, la plus grande université sud-africaine, le Premier Prix et la Médaille d’Or dans le cadre du Concours… Citeşte mai mult »

  Piano
 • sala auditorium

  Sala Mică a Palatului

  Inaugurată ca secţie a Muzeului Naţional de Artă al României în toamna anului 1995, Sala Mică a Palatului, sau Auditorium, beneficiază de echipamente audio de înaltă performanţă. Acestea fac posibilă aici organizarea unei game variate de manifestări – concerte, vizionări de filme, simpozioane, conferinţe internaţionale. Sala Mică a Palatului are o capacitate de 450 locuri.

  sală de spectacole
 • Alte evenimente

  Corul național de cameră Madrigal (50 de ani de existenţă), inclus din 1992 în Patrimoniul Cultural Universal Unesco, invită publicul la Ateneul Român pentru un concert extraordinar. Pe lângă creațiile unor compozitori ca Guillaume de Machault, Josquin des Prez și Giovanni Pierluigi da Palestrina, corul propune o primă audiție Dan Dediu: o lucrare în stil… Citeşte mai mult »

  serie