• pierre artaud

  Muzica sec. XXI - Workshop // Enescu și contemporanii săi

  Duminică 08.09 14:00 UNMB

  Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti – Studioul de Operă şi Multimedia
  Dirijor : SORIN LERESCU
  Solist : PIERRE-YVES ARTAUD – flaut
  Invitat : CORNELIA PETROIU – violă

  Program :
  Tiberiu Olah
  – “Invocaţii” pentru 5 executanţi
  Ede Terényi
  – “Traiectorie albă” pentru ansamblu
  Laura Ana Mânzat
  – “Rondo neconvenţional” pentru ansamblu (p.a.a.)
  Anatol Vieru – “Feuerwerk” pentru flaut, vibrafon şi vioară
  Elena Apostol
  – “Fairytale” pentru ansamblu
  Sorin Lerescu – “Proportions II” pentru flaut şi ansamblu instrumental

  INTRAREA LIBERĂ

 • Traiect

  Ansamblul "TRAIECT"

  Înfiinţat în decembrie 1982 din iniţiativa compozitorului Sorin Lerescu, Grupul de Muzică Nouă „Traiect” a avut în vedere, încă de la început, promovarea muzicii contemporane, cu precădere româneşti. În cei 30 de ani de existenţă, „Traiect” s-a afirmat ca un ansamblu dedicat experienţelor componistice de ultimă oră şi, totodată, o rampă de lansare a interpreţilor de… Citeşte mai mult »

  Ansamblu
 • sorin lerescu

  Sorin Lerescu

  Sorin Lerescu s-a născut în Craiova, la 14 noiembrie 1953. A studiat compoziţia la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti cu Tiberiu Olah şi Anatol Vieru. Studii postuniversitare cu Ton de Leeuw, Brian Ferneyhough, Morton Feldman. În 1982 a fondat Grupul de Muzică Nouă Traiect (Premiul ATM în 1983), cu care a prezentat publicului, atât… Citeşte mai mult »

  Dirijor
 • pierre-yves-artaud

  Pierre-Yves Artaud

  Premiul pentru flaut și Premiul pentru muzică de cameră la Conservatorul din Paris. Pierre-Yves Artaud a concertat peste tot în lume, cu orchestre renumite, sub bagheta lui P. Boulez, J. C. Casadesus, C. Dutoit, P. Eötvös, L. Foster, A. Tamayo, T. Yeh… A făcut parte mulți ani din Ansamblul 2e2m, atât ca solist cât și… Citeşte mai mult »

  Flaut
 • unmb_sala_enescu

  UNMB

  Universitatea Națională de Muzică din București (UNMB) a fost creată în anul 1864. În timp, domeniile sale de studiu s-au îmbogățit și diversificat. Însuși George Enescu, devenit apoi profesor de onoare al instituției, avea să sprijine studenții și muzicienii. Multe generații de absolvenți ai Univeristății au purtat marca influențelor lui Enescu. Astăzi, Universitatea este o… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole
 • muzica-sec-xxi

  Muzica sec. XXI - Workshop // Enescu și contemporanii săi

  Festivalul continuă tradiția lansată de George Enescu, recunoscut pentru preocuparea sa privind creația specifică timpului său, promovarea noilor talente și a ideilor noi, inovatoare. Ca în fiecare an, vor fi prezentaţi creatori români și străini talentaţi, ansambluri și interpreți dedicaţi fenomenului muzical în contemporaneitate. Ansamblul IconArts propune concerte interactive New Generation, care se vor desfășura… Citeşte mai mult »

  serie