• profil event

  Muzica sec. XXI - Workshop // Enescu și contemporanii săi

  Duminică 08.09 17:00 Ateneul Român

  Dirijor : TIBERIU SOARE

  Program :
  Adrian EnescuCinematic pentru orchestră de cameră
  Viorel Munteanu Invocaţii pentru clarinet solo
  Octavian Nemescu – „Nativitas quindeci pour 11 heures de la nuit” (primă audiţie)
  Doina Rotaru –
  Centrifuga pentru 7 instrumentişti
  Mihai Măniceanu
  Crescendo pentru vioară solo
  Nicolae BrânduşÉtudes transcedentales pentru orchestră de cameră

 • profil

  Ansamblul Profil

  Întemeiat în 2003 de către compozitorul Dan Dediu, ansamblul de muzică nouă Profil-Sinfonietta a devenit în scurt timp unul dintre cele mai preţuite şi profesioniste focare de promovare a muzicii de avangardă din România. Prezenţe în festivaluri internaţionale de profil, înregistrări pe compact disc, precum şi turnee în străinătate (Germania, Elveţia) au consolidat imaginea şi… Citeşte mai mult »

  Ansamblu
 • tiberiu soare

  Tiberiu Soare

  Tiberiu Soare, cel mai aclamat dirijor contemporan al generației de muzicieni tineri ai României – s-a născut în anul 1977 -, aduce pe scena Festivalui Internaţional „George Enescu” (în data de 26 septembrie 2013), alături de Corul și Orchestra Operei Naționale din București, o interesantă montare a celebrei opere “Oedipe”, compusă de George Enescu. Un… Citeşte mai mult »

  Dirijor
 • Credit foto: Sabina Ulubeanu

  Ateneul Român

  A fost construit în inima Bucureștiului în urmă cu 120 de ani și este un edificiu-simbol al culturii române. Bolta sălii este ornată cu elemente antropomorfe, zoo şi fito, în relief policromat aurit, având ca sursă de inspiraţie basmele populare româneşti. Fresca amplă, cu o dimensiune de 75 de metri, de pe peretele circular al… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole
 • muzica-sec-xxi

  Muzica sec. XXI - Workshop // Enescu și contemporanii săi

  Festivalul continuă tradiția lansată de George Enescu, recunoscut pentru preocuparea sa privind creația specifică timpului său, promovarea noilor talente și a ideilor noi, inovatoare. Ca în fiecare an, vor fi prezentaţi creatori români și străini talentaţi, ansambluri și interpreți dedicaţi fenomenului muzical în contemporaneitate. Ansamblul IconArts propune concerte interactive New Generation, care se vor desfășura… Citeşte mai mult »

  serie