• la venexiana event

    Concertele de la miezul nopții

    Sâmbătă 07.09 22:30 Ateneul Român

    Dirijor : CLAUDIO CAVINA
    Corul de cameră „PRELUDIU” al Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română”
    Dirijorul corului : VOICU ENĂCHESCU

    Program :
    Claudio MonteverdiL’Orfeo SV 318 (1607)

    Distribuţia :
    La Musica / Euridice – ROBERTA MAMELI
    Orfeo – FURIO ZANASI
    Messaggera  Speranza – JOSÈ MARIA LO MONACO
    Proserpina / Ninfa – MONICA PICCININI
    Plutone – RAFFAELE COSTANTINI
    Caronte – SALVO VITALE
    Apollo / Pastore I – LUCA CERVONI
    Pastore II / Spirito I – ALESSIO TOSI
    Pastore III – RAFFAELE PE’
    Pastore IV / Spirito II – MAURO BORGIONI

    Concert prezentat de enel_romania

    Stoc Epuizat
  • claudio cavina

    Claudio Cavina

    Claudio Cavina este unul dintre cei mai importanţi contratenori italieni ai generaţiei sale. Şi-a început studiile vocale în Bologna, cu Candace Smith, şi a continuat pregătirea cu Kurt Widmer şi Renè Jacobs la Schola Cantorum Basiliensis. Interpretează deseori cu multe ansambluri de muzică veche precum Clemencic Consort, Ansamblul Huelgas, La Colombina, Ansamblul Elyma, Concerto Italiano,… Citeşte mai mult »

    Dirijor
  • voicu enachescu

    Voicu Enăchescu

    Fondatorul Corului de cameră Preludiu, dirijorul Voicu Enăchescu, s-a născut la data de 24 mai 1943. A fost student al Academiei de Muzică București, unde i-a avut ca profesori pe Zeno Vancea, Alexandru Pașcanu, Petre Crăciun și Constantin Romașcanu. Din 1991 este director al Centrului Național de Artă Tinerimea română. De-a lungul timpului, Voicu Enăchescu… Citeşte mai mult »

    Dirijor
  • Roberta Mameli

    Roberta Mameli

    Născută la Roma, Roberta Mameli a absolvit cursurile de canto ale Conservatorului „Nicolini” din Piacenza și de vioară la Scuola Civica di Cremona. A participat la cursurile de master ale lui Konrad Richter, Bernadette Manca di Nissa, Ugo Benelli, Claudio Desderi, Enzo Dara. Şi-a făcut debutul la o vârstă fragedă, cântând rolul Mercury în Dido… Citeşte mai mult »

    Soprană
  • Furio Zanasi

    Furio Zanasi

    Născut la Roma, Furio Zanasi a cântat cu dirijori precum Renè Jacobs, Jordi Savall, Alan Curtis, Rinaldo Alessandrini, Gabriel Garrido, Alessandro De Marchi, Ottavio Dantone, Andrea Marcon, Ivor Bolton, Philippe Herrewege, Maurizio Pollini, Reinhard Goebel, Thomas Hengelbrock, Riccardo Chailly. A apărut la festivaluri de muzică prestigioase și a cântat în cele mai mari săli de… Citeşte mai mult »

    Bariton
  • Josè Maria Lo Monaco

    Josè Maria Lo Monaco

    Josè Maria Lo Monaco s-a născut în Catania unde s-a specializat în pian şi a început să studieze canto alături de mezzo-soprana Bianca Maria Casoni. De la o vârstă foarte fragedă, a câştigat numeroase concursuri internaţionale (Viotti, Caruso, Zandonai, Corradetti) devenind rapid un punct de referinţă al noii generaţii italiene de mezzo. A debutat la… Citeşte mai mult »

    Mezzo-soprană
  • Monica Piccinini

    Monica Piccinini

    Născută în Reggio Emilia, Italia, Monica Piccinini a studiat opera, după ce obţinuse o diplomă în vioară. Şi-a perecţionat tehnica vocală în repertoriul baroc cu Claudio Cavina și Rossana Bertini, respectiv în lied și muzică vocală cu Eric Werba și Dorothy Dorow. Şi-a făcut debutul scenic la Teatro Real din Madrid, sub conducerea lui Jordi… Citeşte mai mult »

    Soprană
  • salvo vitale

    Salvo Vitale

    Salvo Vitale s-a născut în Catania și a început studiul muzicii la Scuola Civica din Milano. A studiat cu E. Abumradi, E. Martelli și A. Groussev. Și-a continuat formarea personală în înțelegerea perioadei baroce, la cursuri conduse de A. Curtis. Repertoriul său de concert se-ntinde de la madrigal la cantate și de la oratorii la… Citeşte mai mult »

    Bas
  • Credit foto: Sabina Ulubeanu

    Ateneul Român

    A fost construit în inima Bucureștiului în urmă cu 120 de ani și este un edificiu-simbol al culturii române. Bolta sălii este ornată cu elemente antropomorfe, zoo şi fito, în relief policromat aurit, având ca sursă de inspiraţie basmele populare româneşti. Fresca amplă, cu o dimensiune de 75 de metri, de pe peretele circular al… Citeşte mai mult »

    sală de spectacole
  • concertele-de-la-miezul-noptii

    Concertele de la miezul nopții

    Christian Zacharias și Orchestra de Cameră din Lausanne revin, în miez de noapte, pentru două concerte de orientare mozartiană. La rândul lor, fideli ai Festivalului, Sir Neville Marriner și orchestra San Martin in the Fields, aduc un suflu britanic și romantic. Barocul instrumental este reînviat prin muzică și instrumente de epocă, de Ansamblul „Europa galante”…. Citeşte mai mult »

    serie