• archaeus

  Muzica sec. XXI - Workshop // Enescu și contemporanii săi

  Luni 02.09 17:00 Ateneul Român

  Dirijor : LIVIU DĂNCEANU

  Program :
  George Balint – Muzică pentru Archaeus
  Michael Denhoff –
  Strophen op. 107 (nr. 1, Geträumtes – für Martella)
  Ştefan Niculescu –
  Triplum II
  Michael Denhoff –
  Strophen op. 107 (nr. 11B, Geläut für Günter Bialas)
  Dan Buciu –
  Schițe pentru un autoportret
  Michael Denhoff –
  Strophen op. 107 (nr. 43A-a, Trostgesang für Heidemarie Merkl-Baroski)
  Horia Surianu –
  Rêverie Byzantine en Canon
  Michael Denhoff –
  Strophen op. 107 (nr. 49A – Saltarello)
  Javier Darias –
  Ucanca
  Aurel Stroe –
  Humoreske mit zwei Durchblicken zum Leeren

  Stoc Epuizat
 • ansamblul-archaeus

  Ansamblul "Archaeus"

  Atelierul de muzică contemporană „Archaeus”, al Centrului Naţional de Cultură „Tinerimea Română” din Bucureşti, a luat fiinţă în 1985. Ansamblul s-a angajat în promovarea muzicii noi, participând la numeroase evenimente în România, Albania, Austria, Bulgaria, Republica Cehă, Danemarca, Anglia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Irlanda, Macedonia, Moldova, Portugalia, Rusia, Spania, Srbia, Slovacia, Elveţia, Ucraina,… Citeşte mai mult »

 • Liviu Dănceanu

  Liviu Dănceanu

  Născut în 1954 în oraşul Roman (România), Liviu Dănceanu este un cunoscut compozitor român de muzică contemporană, dirijor, publicist și profesor. Este fondatorul și conducătorul artistic al Atelierului de muzică contemporană „Archaeus”, cu care abordează lucrări ale unor creatori contemporani (români sau de alte naționalități), la care se adaugă repertoriul propriu de compoziții. A participat,… Citeşte mai mult »

  Dirijor
 • Credit foto: Sabina Ulubeanu

  Ateneul Român

  A fost construit în inima Bucureștiului în urmă cu 120 de ani și este un edificiu-simbol al culturii române. Bolta sălii este ornată cu elemente antropomorfe, zoo şi fito, în relief policromat aurit, având ca sursă de inspiraţie basmele populare româneşti. Fresca amplă, cu o dimensiune de 75 de metri, de pe peretele circular al… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole
 • muzica-sec-xxi

  Muzica sec. XXI - Workshop // Enescu și contemporanii săi

  Festivalul continuă tradiția lansată de George Enescu, recunoscut pentru preocuparea sa privind creația specifică timpului său, promovarea noilor talente și a ideilor noi, inovatoare. Ca în fiecare an, vor fi prezentaţi creatori români și străini talentaţi, ansambluri și interpreți dedicaţi fenomenului muzical în contemporaneitate. Ansamblul IconArts propune concerte interactive New Generation, care se vor desfășura… Citeşte mai mult »

  serie