• orchestra

  Secţiunea Violoncel

  Marţi 13.09 18:00 Ateneul Român

  Sala Mare a Ateneului Român, 18.00 – 21.30

  FINALA CU ORCHESTRĂ A CONCURSULUI INTERNAȚIONAL GEORGE ENESCU, SECȚIUNEA VIOLONCEL
  Cu participarea extraordinară a FILARMONICII GEORGE ENESCU

  Dirijor: ALEX BLOCH

 • alexandre bloch

  Alexandre Bloch

  Admirat pentru entuziasmul și energia sa, Alexandre Bloch este dirijor principal invitat al Düsseldorf Symphoniker din luna septembrie a anului 2015. Dirijorul francez a captat atenția lumii muzicale internaționale în urma câștigării concursului Donatella Flick´s LSO Conducting Competition în octombrie 2012, după care a fost angajat ca dirijor asistent al London Symphony Orchestra. Sezonul 2015-2016… Citeşte mai mult »

 • filarmonica george enescu

  Filarmonica "George Enescu"

  Filarmonica „George Enescu” este instituţia muzicală reprezentativă a României. Fondată în aprilie 1868, „Societatea Filarmonică Română”, sub conducerea lui Eduard Wachmann, avea ca scop organizarea unei orchestre simfonice permanente, în vederea propagării culturii muzicale şi popularizării capodoperelor muzicii clasice. Primul concert a avut loc în 15 decembrie acelaşi an, sub bagheta initiatorului sau. După inaugurarea… Citeşte mai mult »

 • Credit foto: Sabina Ulubeanu

  Ateneul Român

  A fost construit în inima Bucureștiului în urmă cu 120 de ani și este un edificiu-simbol al culturii române. Bolta sălii este ornată cu elemente antropomorfe, zoo şi fito, în relief policromat aurit, având ca sursă de inspiraţie basmele populare româneşti. Fresca amplă, cu o dimensiune de 75 de metri, de pe peretele circular al… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole