• Enescu Competition’s audience during the 2014 Edition Finals

  Secţiunea Vioară

  Luni 19.09 18:00 Ateneul Român

  Sala Mare a Ateneului Român, 18.00 – 21.30

  FINALA CU ORCHESTRĂ A CONCURSULUI INTERNAȚIONAL GEORGE ENESCU, SECȚIUNEA VIOLONCEL
  Cu participarea extraordinară a FILARMONICII GEORGE ENESCU

  Dirijor: Christoph Poppen

 • filarmonica george enescu

  Filarmonica "George Enescu"

  Filarmonica „George Enescu” este instituţia muzicală reprezentativă a României. Fondată în aprilie 1868, „Societatea Filarmonică Română”, sub conducerea lui Eduard Wachmann, avea ca scop organizarea unei orchestre simfonice permanente, în vederea propagării culturii muzicale şi popularizării capodoperelor muzicii clasice. Primul concert a avut loc în 15 decembrie acelaşi an, sub bagheta initiatorului sau. După inaugurarea… Citeşte mai mult »

 • Photo by Sasha Gusov

  Christoph Poppen

  De la începutul carierei sale de dirijor, Christoph Poppen s-a făcut remarcat pentru programele inovatoare dirijate și totodată datorită pasiunii sale pentru muzica contemporană. A dirijat în calitate de invitat orchestre precum Bamberger Symphoniker, Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, Sächsische Staatskapelle Dresden, Wiener Symphoniker, Netherlands Philharmonic Orchestra, orchestrele simfonice din Detroit și Indianapolis, Orquestra Sinfônica do Estado… Citeşte mai mult »

 • Credit foto: Sabina Ulubeanu

  Ateneul Român

  A fost construit în inima Bucureștiului în urmă cu 120 de ani și este un edificiu-simbol al culturii române. Bolta sălii este ornată cu elemente antropomorfe, zoo şi fito, în relief policromat aurit, având ca sursă de inspiraţie basmele populare româneşti. Fresca amplă, cu o dimensiune de 75 de metri, de pe peretele circular al… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole