• pian

  Secţiunea Pian

  Duminică 25.09 18:00 Ateneul Român

  Sala Mare a Ateneului Român, 18.00 – 21.30

  FINALA CU ORCHESTRĂ A CONCURSULUI INTERNAȚIONAL GEORGE ENESCU, SECȚIUNEA PIAN
  Cu participarea extraordinară a FILARMONICII GEORGE ENESCU

  Dirijor: JOHN AXELROD

 • filarmonica george enescu

  Filarmonica "George Enescu"

  Filarmonica „George Enescu” este instituţia muzicală reprezentativă a României. Fondată în aprilie 1868, „Societatea Filarmonică Română”, sub conducerea lui Eduard Wachmann, avea ca scop organizarea unei orchestre simfonice permanente, în vederea propagării culturii muzicale şi popularizării capodoperelor muzicii clasice. Primul concert a avut loc în 15 decembrie acelaşi an, sub bagheta initiatorului sau. După inaugurarea… Citeşte mai mult »

 • John Axelrod

  John Axelrod

  În aprilie 2009, John Axelrod a fost numit director muzical la Orchestre Nationale des Pays de la Loire (ONPL), urmând să îşi îndeplinească complet îndatoririle sale în stagiunea 2010-2011, pentru o perioadă de minim 3 ani. După cea de a cincea stagiune ca director muzical și dirijor principal al Sinfonie Luzerner Orchester, profilul lui John… Citeşte mai mult »

  Dirijor
 • Credit foto: Sabina Ulubeanu

  Ateneul Român

  A fost construit în inima Bucureștiului în urmă cu 120 de ani și este un edificiu-simbol al culturii române. Bolta sălii este ornată cu elemente antropomorfe, zoo şi fito, în relief policromat aurit, având ca sursă de inspiraţie basmele populare româneşti. Fresca amplă, cu o dimensiune de 75 de metri, de pe peretele circular al… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole