• sala1

  Secţiunea Violoncel

  Sâmbătă 03.09 19:00 Ateneul Român

  Cu participarea extraordinară a FILARMONICII „GEORGE ENESCU”
  Dirijor: HORIA ANDREESCU

  Solişti:

  ANNA TIFU (vioară) – laureată a Concursului Internațional „George Enescu”, ediția 2007

  VALENTIN RĂDUȚIU (violoncel) – laureat al Concursului Internațional „George Enescu”, ediția 2011

  MIHAI RITIVOIU (pian) – laureat al Concursului Internațional „George Enescu”, ediția 2011

  Program:

  Beethoven – Triplul Concert pentru pian, vioară şi violoncel în Do Major op. 56
  Sebastian Androne – „Tektonum” (premiul I al secțiunii Compoziție, Concursul Internațional „George Enescu”, ediția 2014)
  Respighi – Poemul Simfonic „Pini di Roma”

  Concert susținut de:

  logo_rompetrol_KMG
 • horia-andreescu-

  Horia Andreescu

  Născut în Braşov (România), a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, secţia dirijat. A urmat apoi cursuri de măiestrie la Viena (cu Swarowsky şi Östereicher), la Trier şi München (cu Celibidache). În perioada 1976 – 1987 a fost Dirijor Principal al Orchestrei Filarmonicii din Ploieşti, iar din 1987 a dirijat Orchestra Filarmonicii „George Enescu”… Citeşte mai mult »

  Dirijor
 • anna tifu

  Anna Tifu

  Laureată a Concursului Internațional George Enescu, în 2007 la București, violinista Anna Tifu este considerată a fi un reprezentant de seamă al generației sale. S-a născut în Cagliari și a început să cânte la vioară la vârsta de șase ani, sub îndrumarea tatălui ei, având prima apariție în public la vârsta de opt ani, când… Citeşte mai mult »

  Vioară
 • mihai ritivoiu

  Mihai Ritivoiu

  Mihai Ritivoiu s-a născut la București și a început să ia lecții de pian la vârsta de 6 ani. În 2012 a absolvit cu onoruri la Universitatea Națională de Muzică din București, clasa de pian a profesorului Vinicius Moroianu, și în prezent studiază la Guildhall School of Music & Drama din Londra, cu profesorul Joan… Citeşte mai mult »

  Pian
 • valentin_radutiu

  Valentin Răduțiu

  Născut la München, Valentin Răduțiu a luat primele sale lecții de violoncel de la tatăl său la varsta de 6 ani, continuandu-si studiile la Salzburg, Viena si Berlin cu Clemens Hagen, Heinrich Schiff si David Geringas. Laudat de Süddeutsche Zeitung (15.10.2013) ca „unul dintre cele mai mari talente violoncelistice” pentru „sunetul specific si incitant, de… Citeşte mai mult »

  Violoncel
 • filarmonica george enescu

  Filarmonica "George Enescu"

  Filarmonica „George Enescu” este instituţia muzicală reprezentativă a României. Fondată în aprilie 1868, „Societatea Filarmonică Română”, sub conducerea lui Eduard Wachmann, avea ca scop organizarea unei orchestre simfonice permanente, în vederea propagării culturii muzicale şi popularizării capodoperelor muzicii clasice. Primul concert a avut loc în 15 decembrie acelaşi an, sub bagheta initiatorului sau. După inaugurarea… Citeşte mai mult »

 • Credit foto: Sabina Ulubeanu

  Ateneul Român

  A fost construit în inima Bucureștiului în urmă cu 120 de ani și este un edificiu-simbol al culturii române. Bolta sălii este ornată cu elemente antropomorfe, zoo şi fito, în relief policromat aurit, având ca sursă de inspiraţie basmele populare româneşti. Fresca amplă, cu o dimensiune de 75 de metri, de pe peretele circular al… Citeşte mai mult »

  sală de spectacole