• rsz_4_strings_quartet

  4 STRINGS QUARTET

  Cvartetul este format din tineri instrumentişti, membri ai orchestrei Operei Naţionale Române Bucureşti. 4 Strings abordează mai multe genuri: muzică clasică, tango Argentinian şi café-concert. Repertoriul lor cuprinde lucrări de amploare: “Cvartetul cvintelor” de J. Haydn, Cvartetul în mi minor de G. Verdi, tango-uri de A. Piazzolla ş.a. Au susţinut recitaluri în cadrul mai multor… Citeşte mai mult »

  Ansamblu
 • orchestra academy of ancient

  Academy of Ancient Music

  „Transmiterea senzaţiei unei băuturi energizante.” Financial Times, 2012 Asta e exact ceea ce ne propunem să facem: să energizăm muzica barocă și clasică. Și pentru a face acest lucru, ne întoarcem la stilul și spiritul în care a fost interpretat prima dată acest gen de muzică. Spectacole noastre explorează lumea muzicii care i-a inspirat pe… Citeşte mai mult »

  Ansamblu
 • ad libitum

  Ad Libitum

  Lumea cvartetelor de coarde este una cu un statut special în universul muzicii clasice. Dacă în repertoriul solo poți face cu ușurință alegeri repertoriale de bravadă, dacă în cea a orchestrelor este posibil să impresionezi doar prin selectarea unor lucrări spectaculoase, iată că în domeniul cvartetului nu te poți eschiva. Cvartetul este ca un tablou… Citeşte mai mult »

  Ansamblu
 • Anda Tabacaru Hogea

  Născută la Iaşi, Anda Tabacaru Hogea a studiat pianul la Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă” din oraşul natal, muzicologia la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi (promoţia 1986), apoi regia de operă la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti (promoţia 1995). Este doctor în muzică, titlu obţinut cu teza: „Dramaturgia muzicală în opera… Citeşte mai mult »

  Orchestră
 • musica nova

  Ansamblul „Musica Nova”

  Ca rezultat al unei tehnici strălucitoare, marcată de o sensibilitate muzicală profundă, concertele MUSICA NOVA sunt întotdeauna nişte evenimente artistice foarte apreciate, primind deopotrivă aprecieri atât din partea melomanilor cât şi a criticilor muzicali de specialitate. Înfiinţat în 1965 (de către pianista şi compozitoarea română Hilda Jerea), ansamblul de muzică de cameră MUSICA NOVA este… Citeşte mai mult »

  Orchestră
 • Ansamblul Hyperion

  Ansamblul Hyperion este un grup de interpreti si compozitori, care au ca obiectiv comun dezvoltarea unui nou program estetic ce prefigureaza noile tendinte din muzica contemporana. Dedicat in principal interpretarii muzicii spectrale, Hyperion est fondat in 1976 de catre compozitorul Iancu Dumitrescu. Ansamblul si-a propus initial sa sublinieze interdependentele, suprapunerile si legaturile posibile dintre originile… Citeşte mai mult »

  Ansamblu
 • profil

  Ansamblul Profil

  Întemeiat în 2003 de către compozitorul Dan Dediu, ansamblul de muzică nouă Profil-Sinfonietta a devenit în scurt timp unul dintre cele mai preţuite şi profesioniste focare de promovare a muzicii de avangardă din România. Prezenţe în festivaluri internaţionale de profil, înregistrări pe compact disc, precum şi turnee în străinătate (Germania, Elveţia) au consolidat imaginea şi… Citeşte mai mult »

  Ansamblu
 • aoede

  AOEDE STRING QUARTET

  Inspiraţi de numele muzei aoede a muzicii şi cântului aceşti patru muzicieni de reputaţieinternaţională au ales de a se dedica împreună repertoriului de cvartet. Îngrijindu-se de a reda publicului un repertoriu eclectic care include deasemeni contemporanii noştri, abordează fiecare compozitor cu originalitatea care o oferă bogata lor experienţă  şi personalităţile lor carismatice. Sophia Jaffé a… Citeşte mai mult »

  Ansamblu
 • ART QUARTET

  ART Quartet

  Înfiinţat în anul 2013, cvartetul format din tineri artişti, absolvenţi ai Univesităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, membri ai diferitelor orchestre din ţară. ART Quartet a susţinut peste 200 de recitaluri în cadrul unor evenimente şi concerte, abordând un repertoriu vast şi divers, de la muzică clasică, muzică ambientală, de divertisment, valsuri, tangouri, muzică de… Citeşte mai mult »

  Ansamblu
 • ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

  Basel Chamber Orchestra

  Kammerorchester Basel a fost fondată  în 1984 ca “Serenata Basel”, de către absolvenţi ai diferitelor conservatoare elveţiene, concertând sub numele actual din 1999. Structura orchestrei este neobişnuită, în sensul că nu există un dirijor principal, pentru a-şi putea exercita controlul artistic complet în organizarea şi implementarea programelor şi concertelor sale. KOB cântă la instrumente moderne… Citeşte mai mult »

  Orchestră
 • Bucharest Festival Orchestra

  Bucharest Festival Orchestra este mai mult decât o orchestră. Este o platforma artistica incredibilă, care colaborează si adună sub propria umbrelă, cei mai buni muzicieni, actori şi dansatori, care colaborează cu graficieni şi designeri tineri şi talentaţi, totul în scopul creeri unor evenimente excepţionale. De la prima apariţie a convins prin calitate şi inovaţie artistică…. Citeşte mai mult »

  Orchestră
 • Bucharest Symphonic Pops

  Bucharest Symphonic Pops

  Emblemă a PROMS of Delight, Bucharest Symphonic Pops reprezintă noua orchestră de marcă pe scen muzicală a țării având în componență membrii ai Filarmonicii George Enescu, ai Orchestrei Naționale Radio, precum și ai Big-Band-ului Radio. Pornind de la formula clasică de orchestră simfonică, componența este lărgită cu secțiunea de ritm și big-band , rezultând o… Citeşte mai mult »

  Orchestră