• Arcadia String Quartet

  „Arcadia” String Quartet

  Cvartetul Arcadia s-a format pe băncile Academiei de Muzică „Gh. Dima” din Cluj-Napoca. La clasa de muzică de cameră a profesorului Nicuşor Silaghi, membru al reputatului Cvartet Transilvan, cei patru tineri muzicieni ce au alcătuit prima formulă a cvartetului – violoniştii Ana Bogăţilă şi Răsvan Dumitru, violistul Marcel Cameniţă şi violoncelistul Török Zsolt – şi-au… Citeşte mai mult »

  Ansamblu
 • virtuozii

  „Virtuozii” din Bucureşti

  Orchestra de Cameră „Virtuozii din Bucureşti” s-a constituit în 1988 la iniţiativa dirijorului Horia Andreescu. Ea este alcătuită din muzicieni de elită ai Filarmonicii „George Enescu”, ai Orchestrei Radiodifuziunii Române şi de la Universitatea de Muzică din Bucureşti. După 1990, „Virtuozii din Bucureşti” a devenit prima orchestră particulară şi una din primele de acest gen… Citeşte mai mult »

  Orchestră
 • Amsterdam Baroque Orchestra

  Amsterdam Baroque Orchestra

  Ton Koopman a înfiinţat Orchestra Barocă din Amsterdam în 1979. Ansamblul e constituit din specialişti de renume mondial ai barocului ce se reunesc de cîteva ori pe an, pregătind de fiecare dată repertorii deosebite. Pentru aceşti muzicieni, fiecare concert este o nouă experienţă, iar energia inepuizabilă a lui Koopman şi entuziasmul reprezintă o garanţie a… Citeşte mai mult »

  Orchestră
 • ansamblul-archaeus

  Ansamblul „Archaeus”

  Atelierul de muzică contemporană „Archaeus”, al Centrului Naţional de Cultură „Tinerimea Română” din Bucureşti, a luat fiinţă în 1985. Ansamblul s-a angajat în promovarea muzicii noi, participând la numeroase evenimente în România, Albania, Austria, Bulgaria, Republica Cehă, Danemarca, Anglia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Irlanda, Macedonia, Moldova, Portugalia, Rusia, Spania, Srbia, Slovacia, Elveţia, Ucraina,… Citeşte mai mult »

  Orchestră
 • musica nova

  Ansamblul „Musica Nova”

  Ca rezultat al unei tehnici strălucitoare, marcată de o sensibilitate muzicală profundă, concertele MUSICA NOVA sunt întotdeauna nişte evenimente artistice foarte apreciate, primind deopotrivă aprecieri atât din partea melomanilor cât şi a criticilor muzicali de specialitate. Înfiinţat în 1965 (de către pianista şi compozitoarea română Hilda Jerea), ansamblul de muzică de cameră MUSICA NOVA este… Citeşte mai mult »

  Orchestră
 • Traiect

  Ansamblul „TRAIECT”

  Înfiinţat în decembrie 1982 din iniţiativa compozitorului Sorin Lerescu, Grupul de Muzică Nouă „Traiect” a avut în vedere, încă de la început, promovarea muzicii contemporane, cu precădere româneşti. În cei 30 de ani de existenţă, „Traiect” s-a afirmat ca un ansamblu dedicat experienţelor componistice de ultimă oră şi, totodată, o rampă de lansare a interpreţilor de… Citeşte mai mult »

  Ansamblu
 • ansamblul-icon-arts

  Ansamblul ICon Arts

  Ansamblul transilvanean de muzică contemporană ICon Arts a fost înființat în cadrul Festivalului ICon Arts 2009, la inițiativa percuționistului Andrei Marcovici, a dirijorului Gabriel Bebeşelea și a managerului cultural Sebastian Gheorghiu. El se compune din 11 tineri muzicieni, avându-l ca dirijor permanent pe tânarul Gabriel Bebeşelea. Principala menire a acestui ansamblu este promovarea muzicii contemporane… Citeşte mai mult »

  Orchestră
 • profil

  Ansamblul Profil

  Întemeiat în 2003 de către compozitorul Dan Dediu, ansamblul de muzică nouă Profil-Sinfonietta a devenit în scurt timp unul dintre cele mai preţuite şi profesioniste focare de promovare a muzicii de avangardă din România. Prezenţe în festivaluri internaţionale de profil, înregistrări pe compact disc, precum şi turnee în străinătate (Germania, Elveţia) au consolidat imaginea şi… Citeşte mai mult »

  Ansamblu
 • armonia atenea

  Armonia Atenea

  Armonia Atenea este numele mai nou al fostei Camerate Atena, orchestră înființată în anul 1991 de către Societatea Prietenii Muzici din Atena, odată cu inaugurarea Sălii de Concerte Megaron din Atena. Din 2011, orchestra şi-a împărţit activitățile principale între Megaron și noul Centru Cultural Onassis din Atena. Repertoriul Armoniei Atenea se întinde de la stilul… Citeşte mai mult »

  Orchestră
 • camerata regala

  Camerata Regală

  Camerata Regală a luat naştere la iniţiativa unui grup de studenţi şi absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, din dorinţa de a crea o orchestră profesionistă care să contribuie la promovarea şi dezvoltarea tinerelor talente muzicale din România. Alteţa Sa Regală Principele Radu al României a onorat propunerea membrilor fondatori ai Cameratei Regale… Citeşte mai mult »

  Orchestră