2 AFIS ONLINE AVEAU 20 DE ANI  2015Expo Contemporanii ICR
Distribuie

Expoziție de grup a artiștilor Ion Grigorescu, Christian Paraschiv, Florin Ciubotaru, Marin Gherasim și Bogdan Vlăduță

Cum arată lucrările din perioada copilăriei și adolescenței unor artiști – nume definitorii pentru contextul cultural românesc? Expoziția de grup ”Când aveau 20 de ani. Impresii și copilărie.” oferă posibilitatea pentru o astfel de explorare. Lucrările realizate în perioada copilariei sunt lucrări-mărturie realizate din nevoia artiștilor de a se exprima prin forme plastice, nu doar prin forme vorbite, ele fiind semințele operelor de maturitate. Operele de maturitate apar apoi ca dovadă, ca probă a răbdării și a învățării limbajului plastic; o trec doar cei care care au vocație.

Deschiderea expoziției va fi punctată cu un moment muzical: interpretarea unui pasaj din Suita pentru vioară și pian “Impresii din copilărie” de George Enescu.

“Nu pierdeți copilăria“, ne îndeamnă Florin Ciubotaru – unul dintre pictorii expozanți. “Ne victimizăm că am pierdut copilăria, am avea o șansă dacă am gândi la starea aceea de întâmpinare, firească, fără complexe. Copilăria trebuie păstrată într-un seif, dar neîncuiat. Apelați la copilărie să rămâneți proaspeți, altfel vă disipați“, punctează pictorul.

Expoziția organizată de Asociația Făuritori, Proiectul Contemporanii împreună cu Institutul Cultural Român, poate fi vizitată în perioada 31 august – 1 octombrie 2015, Sala Mare ICR.

Vernisajul va avea loc pe 31 august 2015, ora 19.00, având ca invitați speciali pe Diana Jipa (vioară) și Angelica Postu (pian), care vor interpreta un fragment din lucrarea “Impresii din copilărie” de George Enescu.

.

 

 

 

 

 

Sponsor București Creativ:

art&craft_logo