Sir Simon Rattle pe scena Festivalului Enescu 2015
Distribuie

Conducerea Berliner Philarmoniker a decis ieri seară, în urma reacției publicului din România și a modului în care au fost primiți la Festivalul Internațional George Enescu, să revină la București, la ediția din 2019 a manifestării.

“Suntem bucuroşi că suntem aici, în România, la Festivalul Enescu. Pentru noi este un mare privilegiu. Sper că veţi fi fericiţi cu ce am pregătit pentru voi. Noi suntem încântaţi să fim aici”, a mai afirmat dirijorul Sir Simon Rattle în cadrul unei întâlniri cu presa desfăşurate înaintea concertului extraordinar susţinut pe scena Festivalului Enescu. 

Suntem bucuroşi că suntem aici, în România, la Festivalul Enescu. Pentru noi este un mare privilegiu. Sper că veţi fi fericiţi cu ce am pregătit pentru voi. Noi suntem încântaţi să fim aici 

Berliner Philarmoniker a participat pe 3 septembrie, în premieră în România, în Festivalul Enescu, după 15 ani de negocieri. 11 tone de echipament au fost transportate la Bucureşti pentru acest concert, cel mai greu echipament din istoria Festivalului. Berliner Philharmoniker este considerată în primele trei cele mai bune orchestre ale momentului la nivel mondial. 

Berliner PhilharmonikerMari orchestre ale lumiiDirijor: Sir Simon RattleProgram:Britten – Variațiunile pe o temă de Frank Bridge op. 10Şostakovici – Simfonia nr. 4 în do minor op. 43

Posted by George Enescu Festival on Thursday, 3 September 2015