• Adrian Brendel

  Adrian Brendel

  Născut la Londra, în 1976, Adrian Brendel a studiat la Colegiul Winchester, la Universitatea din Cambridge şi la Conservatorul din Köln (cu Frans Helmerson). Alţi profesori de renume de la care a învăţat: Alexander Baillie, Miklos Perenyi şi William Pleeth (alături de care a dezvoltat, de la o vârstă fragedă, o afinitate deosebită pentru repertoriul… Citeşte mai mult »

  Solist
 • AG Weinberger

  AG Weinberger

  AG Weinberger este un artist „crossover” de talie internaţională în cea mai bună tradiţie a stilului muzical Eric Clapton, BB King, Van Morrison, Leon Russell, Zucchero – şi este o prezenţă unică în peisajul muzicii din România. În România nu se poate vorbi despre Blues fără acest muzician de excepţie care este AG Weinberger. Eforturile… Citeşte mai mult »

  Solist
 • Alan Curtis

  Alan Curtis

  Oscilând ani de zile între Berkeley (California), unde a predat la Universitate şi Europa, unde cântă şi dirijează concerte şi operă, Curtis îşi dedică timpul interpretând îndeosebi lucrări dramatice (de la Monteverdi până la Mozart). Titlul unui articol despre Orpheus-ul dirijat la Berlin de Curtis suna astfel: “Avantgardistul muzicii vechi”. De fapt, încă de pe… Citeşte mai mult »

  Dirijor
 • Albrecht Laurent Breuninger

  Albrecht Laurent Breuninger

  În 1997, Albrecht Laurent Breuninger a devenit primul violonist german din istorie care s-a clasat în primii trei în cadrul concursului „Regina Elisabeta”. În acelaşi an a mai primit premiul pentru compoziţie, acordat de Brandenburgische Sommerkonzerte pentru prima sa lucrare pentru cvartet de corzi. Avea deja în palmares trofee primite în Brescia (1984), Belgrad (1986),… Citeşte mai mult »

  Solist
 • Alexander Kniazev

  Alexander Kniazev

  Alexander Kniazev s-a născut la Moscova în 1961. A început studiul violoncelului la vârsta de 6 ani cu Alexander Fedorchenko și a absolvit Conservatorul din Moscova în 1986. A continuat studiul cu renumita organistă Galina Kozlova și a absolvit Conservatorul Nizhny-Novgorod ca organist în 1991. Alexander Kniazev este laureat al Concursului Internațional de Violoncel din… Citeşte mai mult »

  Solist
 • alexandra cont

  Alexandra Conţ

  Născută într-o familie de artişti plastici (în anul 1979, la Bucureşti), Alexandra Conţ este o apreciată pianistă din România. A studiat pianul la Liceul de muzică „George Enescu” din Bucureşti, sub îndrumarea profesoarei Elisa Iedida Bârzescu, ulterior absolvind Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, la clasa ilustrului maestru conf. univ. dr. Sandu Sandrin. În anul… Citeşte mai mult »

  Solist
 • alexandra-dariescu

  Alexandra Dariescu

  Numită de BBC Music Magazin drept „o stea în devenire”, Alexandra Dariescu s-a născut în România, a studiat la Iași, la Școala Pocklington și la Colegiul de Muzică Royal Northern din Marea Britanie, unde i-a avut ca profesori pe Nelson Goerner, Mark Ray, Alexander Melnikov și Dina Parakhina și a fost susținută de către Associate… Citeşte mai mult »

  Solist
 • Alina Bottez

  Alina Bottez

  Soprana Alina Bottez a obţinut licenţa şi diploma de master la secţia de canto a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, clasa Maria Slătinaru Nistor. Alina Bottez este de asemenea absolventă a Facultăţii de limbi şi literaturi străine (engleză – franceză) a Universităţii din Bucureşti, iar acum redactează un doctorat interdisciplinar în filologie şi muzicologie…. Citeşte mai mult »

  Solist
 • Alissa Margulis

  Alissa Margulis

  The Guardian descrie stilul de a cânta al Alissei Margulis ca „excepțional”, Ivry Gitlis spune despre ea că este „o revelație”, iar Martha Argerich o numește „o personalitate muzicală puternică”. Apreciată pentru performanțele sale expresive și pentru puternica emoție pe care o transmite, Alissa Margulis concertează frecvent în săli de concerte importante precum Palais des… Citeşte mai mult »

  Solist
 • amanda-forsyth-ro

  Amanda Forsyth

  Amanda Forsyth este violoncelist principal al Orchestrei Centrului Național de Arte din Ottawa şi membru fondator al Zukerman Chamber Player. Cântă la violoncel de la vârsta de trei ani. S-a născut în Africa de Sud, dar s-a mutat în Canada încă din copilărie. A studiat cu Harvey Shapiro la Școala Juilliard şi a fost cel… Citeşte mai mult »

  Solist
 • Amy Dickson

  Amy Dickson

  Având un contract de exclusivitate cu Sony Music şi manageriată de A Star PR, Amy Dickson s-a afirmat foarte rapid ca una dintre saxofonistele de renume mondial. Cu adevărat remarcabilă în ceea ce face, Amy Dickson este un promotor al muzicii moderne şi o foarte talentată reprezentantă a acestui instrument foarte variat, fiind un copil-minune,… Citeşte mai mult »

  Solist
 • andrew-litton

  Andrew Litton

  Andrew Litton este directorul muzical al Orchestrei Filarmonice din Bergen (Norvegia), pe care o va conduce până la aniversarea de 250 de ani a acesteia (2015), directorul artistic al Orchestrei Sommerfest din Minnesota și dirijor eminent al Orchestrei Simfonice britanice Bournemouth. În iunie 2012 a fost numit consilier artistic al Orchestrei Simfonice din Colorado, iar… Citeşte mai mult »

  Dirijor